Ha lovat edzés után egyből megitatom nem lesz kehes?
Figyelt kérdés
2020. okt. 13. 09:10
1/9 anonim válasza:
Szia!
Edzés után nem tudod egyből megitatni, mert szerszámokkal a lovon nem adhatsz neki semmit!
edzés után 15-20 perc múlva ajánlott megitatni!!!
léna
2/9 anonim válasza:
Ha munka után lelépteted,és már nem kapkodja a levegőt,akkor nyugodtan ihat. Azzal van baj,ha kifulladt,és hirtelen sokat iszik (és netán még nagyon hideg is a víz). Ilyenkor szokott az ember is tüdőgyulladást kapni.
3/9 A kérdező kommentje:
Értem,és köszi!!
2020. okt. 13. 10:33
4/9 anonim válasza:
A kehességet nem a hideg víz okozza, hanem a rossz istállózási körülmények (penész, por, ammónia).
5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Én is így tudtam.Csak valaki ezt mondta, valaki meg megint mást......
Anais255
2020. okt. 13. 10:42
7/9 anonim válasza:
Igen, ha rendesen le van léptetve, akkor ihat. Azért terjedt el ez a 2 óráig nem ihat hülyeség, mert egy trappban mennek haza a lóval, konkrétan a kapuig ügetnek vele, az utolsó két méteren lép az a szerencsétlen állat. Így persze, hogy nem ihat. Meg lovardákban is szinte ügetésből száll le a gyerek a lóról, mert a lépés ugye nem olyan izgalmas nekik, nem léptetik le a lovat. De normális helyeken, normális lovasok hagynak időt erre is, edzés végén, minimum 10-15 perc laza séta. Mikor kint dolgoztam Hollandiában, edzés után leszereltük a lovakat, megmostuk őket, és mentek a helyükre. Ihattak volna, de nem is vetették rá magukat egyből az önitatóra, mert nem kimelegedve, kifulladva mentek a helyükre, hanem le voltak léptetve. Ha nem volt ideje az edzőnek fogatban leléptetni őket, akkor nekünk kellett még kézen sétálni velük. Soha nem volt egyiknek se semmi baja.
8/9 anonim válasza:
Edzés közben lehet itatni, mi meg is szoktuk kínálni őket, de nem hideg vízzel. Aztán, ha normálisan le van léptetve, vissza van száradva, akkor ihat.
9/9 anonim válasza:
Ez teljesen igaz! Előbb sétáltasd le a lovad, utána csak langyos vizet, de legalábbis nem kútvíz hideg vizet ihat!
Léna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!