Milyen felszerelésetek van a lovagláshoz, ha saját/bérelt lovatok van?
Félreértés ne essék, nem egy 10 éves kislány vagyok, aki lovat akar minden áron, de még azt se tudja, mi kell hozzá!
17 éves vagyok (lány) és bérlek egy lovat a lovardámból majdnem egy éve. (11 voltam, amikor lovagolni kezdtem.)
Arra lennék kíváncsi, hogy akinek saját/bérelt lova van, milyen felszerelései vannak (neki és a lónak is) és mennyi.
Pl.: Hány nyeregalátét? Van pót kantárotok, kengyelszíjatok, kengyeletek, stb.? Aki ugrik és díjlovagol is, van két nyerge?
Hány lovaglónadrágotok van? Hány kesztyűtök? Stb.
Csak példának írtam ezeket, fel tudnátok sorolni, hogy mitek van és ebből mennyi?
Saját ló!
Nyereg ( kettő, mindkettő univ de igazából csak az egyik van használatban, a másik régről megmaradt)
Nyeregali ( bármennyire is fura nekem csak egy nyeregalim van a lovamra amit rendszeren használok)
Kantar ( abból két db egy sima angol, és egy Mexikói- az nincs használatban )
In és bokavedo
Szugyelős martingál
Gumis heveder
Kengyel + kengyelszíj
Kotofek (3 db abból egy csomozott, egy szormes és egy sima )
Vezetoszar
Ápoláshoz: 4-5 különböző kefe ( szőrkefe, Magic Brush stb stb ), fém vakaro, patakaparo, szivacsok fürdéshez, tajtékvonó, sampon, farok és soreny fesuk , sorenygumik , patazsir, bőrápoló
Saját *védőfelszerelés*: kobak, gerincvédő, nadrág 4 db, lábszárvedo, lovascipő, palca, kesztyű.
Nincs lovam csak járok lovagolni de azért írokmert mért ne :)
2 lovaglónadrág de mér tervezek venni egyet
2 kesztyű egy téli és egy nyári
4 pár lovaglózokni
2 cipő+1 lábszárvédő
1 kobak
2 pálca, 1 rövid és 1 hosszú
1 melegebb pucsi
1 mellény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!