Megpalcaztam a lovát. Lett baja? Meg vagyok ijedve
#9: a te kommented ér a legtöbbet. Szomorú, hogy boldog-boldogtalannak lehet lova, és sokan csak tönkretenni tudják.
Kérdező: gratulálok, félt a lovad, te erre elvered. Add oda a lovat vki olyannak, aki megbecsüli, te meg inkább ne menj állatok közelébe. Vagy kérj szakmai segítséget, hogy megtanulj JÓL kommunikálni a lovaddal.
A kérező nem biztos hogy jól vette le a ló hangulatát, reakcióit vagy szándékát. Lehet hogy félt a ló, ezesetben tényleg nem megoldás a verés, de vannak olyan helyzetek (ha ott lettünk volna, meg tudtuk volna állapítani), amikor kell a negatív megerősítés. Tudnia kell a lónak, hogy mi a határ. Ha az ember következetesen adja a pozitív és negatív megerősítéseket, tudni fogja miért kapta, a bizalom sem vész el, a rossz szokás vagy mozdulat sem marad. Annak, amit csinál, viszont mindig kell legyen következménye. Vissza kell jeleznünk neki hogy jó-e vagy rossz-e amit csinál, mert amit ráhagysz, azt tanítod neki.
A lovak a ménesben rúgják, harapják egymást, sokszor borda törik. Egy kis pálcától nem lesz baja.
Félt a lovad. Sötétedéskor nem látnak valami jól ők sem, lehet volt valami, amitől megijedhetett.
Ha egy ló a swmmiből hirtelen ellenkezni kezd, annak oka van, és nem az, hogy kibsszon veled. Próbáld meg kicsit jobban megérteni, mit miért csinál.
Továbbá, ez a hagyom a fejemre nőni, engedékeny vagyok, aztán bepipulok és elverem kegyetlen, nem jó irány. Próbáld megtalálni az egyensúlyt a folyamatos negatív és pozitív visszacsatolásokban
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!