Szőrén lovaglás?
Ha ez a baj a nyereggel akkor nem segít a nyeregemelő és társai, mert csak még szűkebb lesz a hely a marja teteje és a markamra között.
Talán kevésbé horzsolná le a szőrét a nyereg, de attól még ugyanúgy nyomná.
Szerencsére nagyon jól látod, a lovadnak ebben a helyzetben a nyereg és a szőrén lovaglás sem megoldás. A futószárazó heveder alatta vastag szivaccsal sajnos nem ér sokat (olyan mint egy rosszabb minőségű patrac), persze jobb a semminél, talán téged kevésbé törne a ló.
A nyereg sajnos rossz, ha ekkora bajok vannak vele akkor muszáj lesz másikat venned, mert ezen nem tud segíteni a nyerges sem.
Hasonló helyzetben voltam, nekem sem engedték a nyeregcserét. Sajnálom, hogy te is ilyen patthelyzetben vagy. Próbálkozz meggyőzni őket, ők sem akarják, hogy most rossz nyereggel lovagold a lovat és két év múlva százezrek legyenek az állatorvosi számlák, mert tönkrement a háta.
Ha mégis újra nyerget veszel, ne úgy csináld, mint az előző kettőnél! Hívj ki szakértőt, mert ha te próbálkozol, lehet hogy azt gondolod, hogy olcsóbban kijössz, mint egy szakértő segítségével, de a végére bőven többet fogsz költeni, ha már a 3. nyereg sem passzol. A KrauszCentral-t nagyon ajánlom vagy a Nyeregvilágot!
Kihoznak neked akár 30 db. nyerget és felpróbáljátok a lóra, meg te is kipróbálod. Ők szakértelemmel megnézik, hogy melyik passzol a lóra és azok közül kiválasztod, hogy melyiket szeretnéd. Nem kell katasztrofális árakban gondolkodni. Nekem 90.000Ft-ból megvolt és most van egy nagyon jó minőségű használt nyergem, ami passzol a lóra és hozzám is. Előtte meg egy csomó pénzem elment arra, hogy vettem egy nyerget és nem lett jó, szóval adhattam el és vehettem másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!