Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit kéne tennem? Tippek?...

Mit kéne tennem? Tippek? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Hamarosan újra fogom kezdeni a lovaglást, kicsit több, mint 1 éves kihagyás után.

Heti 1x jártam 20 perces futószárra kb. másfél évig. Eleinte borzalmas székülésem volt és nem mertem elengedni a nyerget, de kijavítottam és legyőztem ezeket.

Milyen tippeket tudtok adni, hogy jobban menjen?

A felszereléseim még passzolnak, szóval abból nem kell újat vennem.

2020. aug. 1. 20:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Oké, hogy tisztában vagy vele, hogy ha gond van le kell ülnöd. De ha mindig könnyü ügetsz akkor baj esetén nem fogsz tudni leülni ha gond van. Sok lovas tanügetésben leesik csak azért mert megbotlott a ló. Tehát ha bakol, akkor oda b@sz a nyereg rendesen a nyereg ha nem tudod kiülni. Már pedig ha nem gyakorlod a tanügetést akkor ilyen extrém szitukban 100% hogy nem fog menni. Ilyenkor minden a reflexeken múlik, de ha nincs meg a gyakorlat és nem érzed a lovat mert gyakorlod az ügetést akkor garantált a repülés a lóról és az aztán tényleg nem fog jót tenni a hátadnak. Én hagynám a lovaglást addig amíg teljesen rendbe nem jön a hátad mert egy esetleges esés biztos nem fog jót tenni.
2020. aug. 2. 16:09
 12/21 A kérdező kommentje:

Ha úgy érzem, hogy már bírja a derekam, hátam a tanügetést, akkor meg fogom próbálni egyre hosszabb ideig hogy legyen gyakorlatom abban is.

Köszönöm mégegyszer a segítséget és a tartalmas válaszokat! :)

2020. aug. 2. 17:50
 13/21 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább várj a lovaglással. A segítségek idomítóülésben mennek át igazán. Illetve lehet kengyel nélkül is könnyű ügetni, de az gyilkos.

Inkább gyógytorna, rehab, aztán majd utána lovagolj.

2020. aug. 2. 17:55
 14/21 A kérdező kommentje:

Október óta gyógytornázom minden nap, egyre többet sétálok, lépcsőzök, kirándulok.

Tervben van az úszás is :)

2020. aug. 2. 18:04
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
A heti 1x, 20 perc az rettenetesen kevés. Inkább kezd előről mindent. Min 2x, 1ó hetente.
2020. aug. 2. 22:01
 16/21 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy kevés de nem akarom erőltetni a hátam + most leszek 11.-es és nem tudom, hogy az úszással együtt mennyi időt fognak ezek elvenni a tanulásból. De lehet, hogy jövőre, vagy amikor a hátam/időm/vírus engedi, akkor 2x fogok járni.
2020. aug. 3. 08:29
 17/21 anonim ***** válasza:
Megmondom őszintén én a legelejéről építenének fel. Sok torna, egyensúly gyakorlatok. Laposabb mozgású lovon tanügetés, esetleg könnyű ügetés. Mondjuk ilyen komoly problémát meg kell említeni az edzőnek. Sőt jómagam kérnék orvosi papírt, hogy javallja-e a lovaglást, mert ha nem lehet, akkor inkább nem is adok időpontot vagy max sétálni ülhetsz fel. Térd gondból nem lennék ennyi szigorú, de hát-gerinc műt~t után ez nem játék.
2020. aug. 3. 12:03
 18/21 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló! Köszönöm szépen a segítséget!

A műtét után egy évig csak tornázni lehet és kell, utána lehet pl. lovagolni, vagy más komolyabb, veszélyesebb sportot űzni.

Azért kell kivárni az egy évet, mert addigra az implantátumok (rudak, csavarok) összenőnek a csigolyákkal, a gerinccel. És így azok nem tudnak eltörni.

2020. aug. 3. 12:25
 19/21 anonim válasza:
30%
Szia. Szerintem nyugodtan lovagolj, ameddig jónak látod. Az, hogy futószáron vagy, az nem a világ vége. Én sokkal többet mentem úgy, de így utólag nem bántam meg, mert már ugratok, és pattogás nélkül mennek a jármódok. Ami a tanügetést illeti, ne aggódj, egy kezdőt is felrakják a lóra, de ő sem tudja kiülni. Az edződ biztossan vigyáz majd rád, és amikor jónak látja, akkor enged majd el szabadon.😊
2020. aug. 5. 16:34
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm!😊
2020. aug. 5. 21:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!