Hogyan, mivel ápoljátok le az (iskola)lovat edzés előtt + után, illetve télen + nyáron?
Télen ilketve vedléskor gumis vakaróval plusz egy kefével lepuculom. Patakaparás. Sörény+farok fésülés.
Nyáron viszont elszoktam hagyni a gumis vakarót többnyire.
Illetve ha engedik leszoktam fürdetni vagy a lábait bevizezni.
Edzés után nálunk nem igen szoktak semmit se csinálni velük, de ha úgy van akkor egy sima kefévek áthuzom őket párszor.
Patazsírnak semmi értelme munka előtt, nem a pata hanem a homok vagy por szívja be a zsírt.
Munka után szokás patazsírozni és azt sem mindennap mert egy jó talajon tartott lónál több kárt okoz mint hasznot.
Az agyagos talaj nedves. Nedves talajra nedves pata hosszú távon jól megpuhítja a patát és a pata irha gyulladás is kialakulhat.
Patazsír munka után kell.
Ha bekened az egész patát elkezdesz dolgozni akkor a talaj (föld, homok, agyag) ráragad a patára kívül belül, elszívja a pata elöl a nedvességet. Tehát mintha be se kented volna annyit értél el.
Munka után szokás jól lepucolni a patát kívűl belül és úgy bekennni mindenhol és állni hagyni a patán.
Munka előtt tök felesleges, ráadásuo nem is szabad naponta kenegetni.
Nem szokásom kötözködni, de már meg ne haragudj két kérdésért:
1: tudsz olvasni? karám UTÁN, nem előtte
2: dúdold már el, honnan tudod, hogy merre élek és itt milyen nedves a talaj nyáron? 20+ év után majd én látom, hogy a rám bízott lovaknak kell-e patazsír vagy kezd-e kiszáradni a szaru...
attól függ mennyire sáros.
munka előtt általában: gumi vakaró, (ha nagyon sáros vagy vedlik akkor fémvakaró), és kefe, sörényfésű, patakaparó
munka után: gumivakaró, kefe, télen téli patazsír, nyáron nyári viszont ez nem kell mindig! ha meleg van akkor néha fürdetés.
a sörényét mindig kifésülöm, de a farkát kb hetente egyszer. ritkán fürdetés után szoktam sörényfényt is használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!