Lovasok, honnan lehet beszerezni?
Tökönszúrom magam... Ember, józan paraszti ésszel az ember nem szívogat se benzingőzt, se kerozingőzt, se más üzemanyag gőzét. Mert mérgező. Ráadásul a lovak szaglása sokkal jobb, mint az emberé. Arról nem is beszélve, hogy fokozaottan gyúlékony. Itt van egyébként az MSDS lapja, érdemes ilyeneket tanulmányozni: [link]
Ha esetleg nem értenél angolul, a lényeg, ne lélegezd be, ne érintkezz vele, tartsd zárt edényben, jól szellőző helyen. Mellesleg egyes kisérletek szerint még rákkeltő is. Atán a "toxical informaton" résznél van olyan hogy belégzése vagy lenyelése gyors halált okozhat stb.
De ezeket józan paraszti ésszel tudja az ember. Legalábbis, akik nem nehezéknek használják az agyukat...
A kerozin nem más, mint petróleum. Én is olvastam róla, hogy egy kicsit a farokrépára kenve nem mennek rá a bogarak.
Mi is próbáltunk már mindent, az olcsótól a drágáig, és egyik se vált be igazán, főleg hogy fél órán belül elpárolognak, vagy leizzadja a ló. Sok bogár esetén nálunk napközben benn vannak a lovak és éjszaka kinn. Lovaglásra viszont nincs hatásos megoldás, mert 10 perc után jönnek a bogarak. Egyesek a fokhagymára esküsznek, de kell egy hét etetés mire állítólag hatása lesz.
hát köszönöm a lebaszást... régen szinte mindenki hazsnálta a kerozint/petróleumot ahogy tetszik és nem hallottam róla h lovak égtek volna el.. meg gőztől elpusztult állatokról vagy megfulladt emberekről.. ez a maiu világ felfogása.. de mind1.. nemakarom megölni a lovam megnyugodhatsz.. :/Pff..
köszi a linket/ a fokhagyma nekünk abszoluzt nemért.. olyan büdös dolgokat kentem rájuk h elképesztő.. de semmi.. (bocs h csak msot reagálok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!