Több napos sátras túrára mit érdemes vinni?
Több napos sátras lovas túrára készülünk június végén.
Mit érdemes vinni ami hasznos lehet vagy jól jöhet ha nálunk van?
#1 ezek alap dolgok, de köszönöm.
Életemben nem sátraztam tehát fogalmam nincs mi kell hozzá.
A ló és annak felszerelései nem igazán az én dolgom lesz mivel én csak bérlem a lovat, tehát lovarda által szervezett túra lesz.
Ezek szerint lesz autós kíséret? Mert akkor sima,mert ők viszik a motyót, tehát a lóápolós cuccokat, a sátradat, hálózsákot, ruháidat.
Ami a nyeregtáskában legyen az egy kulacs víz, pár műzliszelet, esetleg szendvics, egy kis pénz, kikötő kötél, bicska (bármikor lehet olyan, hogy szíjat vagy bármit vágni kell, követ kiszedni), kicsire hajtható széldzeki vagy esőkabát. Legyen nálad feltöltött telefon, esetleg powerbank. Ennyi kb elég is míg eljutottok A-ból B-be. Ha nincs autós kíséret, akkor valakinél legyen sátor, neked minimális ruha, váltás póló, alsónemű, meg alvóscucc, plusz hálózsák feltekerve.
Eszedbe ne jusson hátizsákkal lovagolni, mert akármennyire is magadra tudod húzni, szétveri a hátad. Én lenyomtam így 60 km-t, soha többet hátizsák...
Igen lesz autós kíséret. Viszont nem hiszem hogy lesz nyeregtáskánk.
Hátizsákot semmiképp se szeretnék.
Esetleg egy övtáska mennyire jó ötlet? Telefont, iratokat illetve zsepit szeretnék vinni. Ennyi az össz. Van egy nagyon lapos öv táskánk amibe a telefon pont belefeszül tehát nem zötyögne semerre.
Sátrat, hálózsákot ruhát viszek. Mit érdemesebb vinni. Sima esőkabátot vagy poncsó esőkabátot?
Egyéb praktikus dolog ami jól jön?
#6 igazad van ez nem is jutott eszembe.
Akkor ezek szerint a poncsó kilőve.
Ha nem fosós a ló a poncsó szerencsésebb, mert az a combod is védi. Nekem egy katonai poncsóm van és nagyon szeretem. De a sima kabát is jó, de akkor a rövidebb. Lovagoltam kicsit hosszabb kabátban, az pont levezette az összes vizet a combomra, meg a fenekem alá. Az igazán jó a waxos kabát, amit a wesco sok is hordanak, de egy ilyen kabi 30-50 ezer közt van 😟
Naptej nagyon fontos, főleg az arcodra, mert a szűrt fényben is le lehet pirulni. Ha szelesebb, kicsit hűsebb idő van, ilyen 15 fokban egy softshell dzseki a legjobb, mert szél és eső álló és pont annyira meleg amennyire kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!