Egynapos túrára 50km mit érdemes felvenni és vinni magunkal?
A túravezető az alap dolgokat elmondja, de mégis mit lehet felvenni és mit kell vinni egy ilyen túrára?
3 éve lovagolok, de hosszabb túrán még nem voltam.Lovaglónadrág az biztos. Túracipőben menjek lábszárvédővel, vagy lovaglócsizmában, melyik a kényelmesebb, hosszútávra? Hátizsákban mit érdemes vinni, az ebédet leszámítva? Kobak, gerincvédő gondolom kényelmetlen lenne ilyen távban.
Köszi a segítséget.
A kobak és gerincvédő lehet, hogy kényelmetlen, de ha szükség van rá, az élet és halál közötti különbséget jelentheti.
Telefon feltöltve(!)
Alapvetően olyan emberrel beszélj, aki ismer téged, tudja hogyan lovagolsz.
Túracipő gyaloglásra, túrázásra van kitalálva, tehát kilőve.
Kobak kötelező, gerincvédő jó ha van.
Táskád mindenképp olyan legyen ami nem lötyög nem csúszik le rólad tehát rád erősíthető. Sima hátizsák nem jó.
Bár nem értem minek hátizsák. Nyeregtáska a praktikus vagy ha megy lovaskocsi is veletek akkor arra pakold a táskád.
Kénylemes, időjárásnak megfelelő lovaglónadrág
Lovaglócipő+chaps vagy lovaglócsizma
Kényelmes póló
Legalább egy pulcsi, de ősztől pl. jó ha van valami vízálló is a táskában
Étel, ital
Kobak mindenképp, gerincvédő is jól jöhet
Telefon, amivel tudsz segítséget hívni, ha baj van
Biciklis táska szerűség, amit úgy tudsz csatolni hogy ne verje a hátad vagy a lovat
Ha saját lóval mész vagy barátokkal akkor nem árt: kötőfék, vezetőszár, valamilyen vágóeszköz, ha neadjisten valami történik és begabalyodik a lovad valamibe, stb. Egy lovasiskolai túra során ezekről a vezetők szoktak gondoskodni.
Kobak, bicska, telefon, esetleg powerbank, kulacs, minimális pénz. Ruházatban kényelmes cipő+chaps vagy lovaglócsizma, lovaglónadrág, kényelmes alsónemű (nagyon fontos!), póló, pulcsi széldzeki vagy kabát. Nekem van kicsire hajtható esőponcsóm, legalább a nyereg és a combod se lesz vizes, ha esik, míg a sima esőkabátban, ha nem hosszú elázik a lábad.
Hátizsákkal lovagolni rémálom, én magamon tartok egy kisebb övtáskát, abban van a telefon, iratok, egy kis pénz, minden más nyeregtáskában. Ami még kellhet, kötél, kötőfék vagy borjúkötél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!