Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy vegyenek nekem egy lovat? Van rá pénzük bőven, de feleslegesnek tartják, merthogy, tudok lovagolni a lovarda lovain is. Sajnos a ló, akin lovagolok mindjárt 20 és emellett rendszeresen hasznaljak kezdők
Szóval a pacit kezdők lovagolják= én nem mindig mehetek vele, nincs lepucolva a hevederhelye általában, nem ugrathatok vele csak ritkán, merthát jajj délután jön rá vki :(
Egyszerűen elegem van abból, ahogy végig kell néznem, ahogy a szeretett lovam (akit kezdetben csak én lovagoltam) hátába belepattannak, ahogy fémzablát használnak rá (nagyon puhaszájú ló) ahogy meghúzzák neki a kikötőt. És nem tehetek semmit. Ha saját lovam lenne, akkor mindezen nem kéne keresztülmennem, gyerekkori álmom válna valóra. Lassan be fogok depizni:( Mivel tudnám meggyőzni őket? 8 éve lovagolok, tisztában vagyok a lótartás előnyeivel, hátrányaival, szval nem kérek ilyen válaszokat: nem állsz készen egy lóra! stb.
válaszokat köszi:(
Első vagyok. Nem bántottalak, segítettem.
Nem értem mi a gondod a bérléssel. Nem kerül annyiba mint a tartás és nem kell a ló árát sem kifizetned.
" sajnos nálunk a kibérelés úgy megy, hogy ha kibéreled, azt csinálsz a lóval amit akarsz, de az edző is azt csinál."
Ezzel mi a gond? Eléred a célod, a lóra nem ülnek gyerekek, nem kerül annyiba. Az edződet pedig még mindig megkérheted hogy ugyanúgy tartson neked edzést vele.
A kibérlés alatt nem az 1-2 órást, hanem 1-2 hónapost bérlést értem. Ha lesántul, akkor pedig következő hónaptól nem kell fizetned, és gyerekek sem ülnek rá.
10 millió. Te nagyon hüe vagy modellkém.
Egy ilyen ló ára olyan 250 - 550 között mozog. A havi betartása max 50-55. Huszonéves iskolalovat (a leírás alapján is) illik nyugdíjazni. Ezért vidékre, legelőre viszed, ahol 30-45 forintba kerül. Ezekben az árakban benne van minden, kivéve az állatorvos.
A félévente doki nagyon durván 30-40 ezer.
Mivel dolgozol (állítólag) ezt simán kitudod termelni. Hol itt a gond?
"ha az edző is azt csinál vele amit akar, akkor továbbra is ülhetnek rajta kezdők"
Nem tudod vele megbeszélni, hogy feltétele legyen a bérlésnek hogy más ne üljön rá?
Hisz alapvetően erről szólna...
Én együttérzek veled, elengedtem már jópár kedvenc lovat. (bérlovas voltam sokáig, vettem egy sajátot magamnak sok év után végül :-)) Szerintem a szüleiddel is próbálj beszélni, hogy nem ugyanaz a minőség lovaglásban a saját mint az iskolaló, és jobban tudnál fejlődni egy sajáttal. A kalkuláció pontos is lehet (mondjuk a felszerelés vásárlást lehet csökkenteni ha kevés a pénz) de ne így tálald, mert ezzel tuti elrémíted őket. Elég a lótartás+kovács + kötelező doki. Amúgy élhet 28 éves koráig is :-) a fő kockázat a kora, nem tudod meddig tudod használni még és ha meg nyugdíjazni kell, akkor is ennie kell...
A húgodat nem lehetne belevenni? Mármint, hogy ő is lovagolná akkor már kettőtöknek lenne a ló? Hát sok szerencsét, és ne ess teljesen kétségbe ha ez most nem jön össze van ilyen. Majd egyszer máskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!