Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy vegyenek nekem egy lovat? Van rá pénzük bőven, de feleslegesnek tartják, merthogy, tudok lovagolni a lovarda lovain is. Sajnos a ló, akin lovagolok mindjárt 20 és emellett rendszeresen hasznaljak kezdők
Szóval a pacit kezdők lovagolják= én nem mindig mehetek vele, nincs lepucolva a hevederhelye általában, nem ugrathatok vele csak ritkán, merthát jajj délután jön rá vki :(
Egyszerűen elegem van abból, ahogy végig kell néznem, ahogy a szeretett lovam (akit kezdetben csak én lovagoltam) hátába belepattannak, ahogy fémzablát használnak rá (nagyon puhaszájú ló) ahogy meghúzzák neki a kikötőt. És nem tehetek semmit. Ha saját lovam lenne, akkor mindezen nem kéne keresztülmennem, gyerekkori álmom válna valóra. Lassan be fogok depizni:( Mivel tudnám meggyőzni őket? 8 éve lovagolok, tisztában vagyok a lótartás előnyeivel, hátrányaival, szval nem kérek ilyen válaszokat: nem állsz készen egy lóra! stb.
válaszokat köszi:(
" ahogy fémzablát használnak rá (nagyon puhaszájú ló) " Kötőfékkel is lehet károkat okozni, puha, szivacsos zablával is. Szóval szerintem ez kicsit helytelen érvelés volt.
Megértem, hogy mit érzel, én is sok ilyet néztem végig sajnos, és kedves tőled, hogy segíteni akarsz, de csak ezért nem fogják neked megvenni, ha csak nem nagyon gazdagok a szüleid.
Akkor vesznek majd neked lovat, ha tényleg komolyan fogod gondolni, ebből akarsz megélni, kell a szakmai tudásodhoz stb. .
Azért mert szerencsétlen kedvenc lovadat nyúzzák a kezdők nem fognak neked lovat venni. Ennyi erővel, kérlek vásárold fel az összes ilyen és rosszabb állapotban lévő lovat. Nem lehet megtenni. Esetleg azt elérheted, hogy kibéreljétek, azzal még elérhetsz valamit.
Sok sikert!
Kedves utolsó!
Azért, mert a ló most van ilyen állapotban. Most nem tudná eltartani, ezért a szülei segítségével próbál segíteni. Ha dolgozni fog megvehet egy lovat. De ha csak 3 év múlva sikerülne fizetnie a költségeket, akkor a ló köszöni szépen nyúzva van addig folyamatosan, ráadásul 20 éves, már bármelyik évben elpusztulhat.
Először nőlj fel...
Egyébként keress másik lovardát!
Ez esetben nem tudok mást mondani.
A szüleidet nem te irányítod, csak egy gyerek vagy. Nagyon gyerek...
A lóhoz pedig fel kell nőni. Nem hinném, hogy elég képzett vagy (főleg egy sz@r oktató mellett) egy saját lóhoz. Nem csak lovaglásra gondolok.
Ha betöltötted a tizenhatot kezdj el nyáron dolgozni, ha ügyes tizennyolc éves korodra megveheted. A szüleid pénzén ne te gazdálkodj!
Pontozz le, de az élet nem habostorta, hát még a lovas élet...
Nekem is van kamasz gyerekem, pénzem is, lovaim is, de nem fog mindent megkapni, ha nem tesz érte.
Mostanában sok a lovas kislány, aámokkal és rengeteg elvárással, semmi kitartással. Ezért is kéne neked egy rendes edző, hogy nem ilyen maradj.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!