Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Középsuli után milyen lovas...

Középsuli után milyen lovas munkát tudnák vállalni?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy kiskorom óta imádom a lovakat és lovagolni csak már egy pár éve nem tudok járni anyagiak miatt. Szeretnék középiskola után lovakkal foglalkozni. Sajnos nem ehhez tanultam, de mostmár így kell végig vinnem

Esetleg lehetek oktató úgy is hogy nem ilyen iskolát végeztem? Vagy vannak OKJ képzések erre vagy hasonló?

2020. máj. 15. 01:40
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én most 16 évesen, suli mellett diákmelózni kezdek (nyáron majd). Nem mindenhol a papírt nézik, van egy lovarda ahol lovászkodhatok, megfizetik. De ha neked nagyon fontos a papír, akkor érettségire letehetsz egy lovász okjt (2év asszem)
2020. máj. 15. 07:31
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Lovas OKJ-val kitörölheted a segged. Nem való semmire. Persze ez a papír kötelező de annyi tudást nem ad hogy jó edző legyél. Ahhoz saját ló, illetve több év tapasztalat kell.

Nem egy olyan edző van aki lovagolni se tud rendesen és úgy edzősködik és rengeteg baromságot összehord.

Sok kezdő lovas megy oda de utána mindenki eljön mikor komolyabban utána néznek és észre veszik hogy valami nem okés.

Papír nélkül bárki lehet lovász. Karámozás, trágyázás, etetés, itatás, lovarda körüli munka.

Lovaglás nincs benne és nem tartozik hozzá, sokszor időd se lesz rá. Illetve minimálbér a fizu amiért heti 7 napból majd 8-at fogsz gályázni.

2020. máj. 15. 07:56
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha jót akarsz magadnak nem lovász képzésre mész, mert kb papíros ganéhordó lehetsz aprópénzért. A lovas edzőihez meg jó lovastudás kell, mert ott nem lovagolni tanítanak, hanem azt, hogy hogyan taníts meg másokat lovagolni. A sok papírgyárban eredménye, hogy rengeteg olyan embernek lehet edzői papírja, aki még normálisan lovagolni se tud, mert a bemeneti feltétel 0.

Lovászkodni lehet papír nélkül is, viszont lovagolnin nem nagyon fogsz, már csak azért is, mert nem a munkakör része, másrészt, se időd, se energiád nem lesz rá (tudom mert én is csináltam és mikor lehetőségem volt lóraülni nap végén, már minden volt az, csak nem lovaglás).

Van, ahol engedik, hogy istállómunka fejében lovagolhass, de ott sokszor nem felügyel edző, csak magadnak kóricálsz és ha kimaradt pár év, akkor ez nem egy jó megoldás.

Inkább menj diákmunkázni, míg megteheted és az ott keresett pénzed fektesd egy jó edzőbe és abból járj lovagolni, építsd a tudásod.

Illetve válassz valami piacképes szakmát, mert egyszerűen nem éri meg ezzel foglalkozni főállásban, mert fizikailag kicsinál. Én is másodállásban oktatok, ez így sokkal jobb, viszont megvan a tudásom és a papírom is hozzá, meg mellette van egy fix munkahelyem, amivel kalkulálhatok, a edzősködés meg zsebpénznek jó.

Ha esetleg baromi jól tudsz már lovagolni, netán versenyeztél is, sőt még belovagolni is tudnál, akkor munkalovasként el lehet helyezkedni, de ahhoz aktív tudás kell.

2020. máj. 15. 14:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!