Problémás lovakhoz értő ember segítene nekem!?
Sajnos, ha nem krónikus beteg, akkor nem véletlen volt a vágón... Tudom, nem lesz túl népszerű a válaszom, de ne éljünk rózsaszín ködben, maradjunk a valóságnál.
Egyik ló sem születik rosszindulatúnak, amelyik azzá válik, az mind az emberek hibája. DE vannak olyan személyiségű lovak, mint az emberek között is, akik hajlamosak a kiszámíthatatlanságra, és ha egyszer beléjük oltották a rosszindulatot szinte lehetetlen kiírtani belük. Na nézzük meg egy ilyen elrontott ló sorsát.
Nyilván előbb vagy utóbb kupec kézre kerül, akik ha már nem tudják eladni "külsősnek", akkor egymás közöt fogják cserélgetni, nyilván mit sem törődve a ló mentális egészségével, ha rossz, akkor bizony erőszakkal válaszolnak, így az erre hajlamos lóban még jobban belevésődik az agresszív, problémás viselkedés.
Szegény ló egyre rosszabb hírű kupecokhoz kerül, mígnem már annyira katasztrófa a viselkedése, hogy senkiek sem kell, vagy már olyan híre van, hogy mindenki ismeri. A tulajdonosa nem tud túladni rajta, és hogy nehogy mán' fölöslegesen egye a szénát, jön a vágóhíd...
A problémás viselkedés miatt odakerült lovak általában menthetetlenül el vannak rontva, mind az ember hibájából sajnos. Nagyon szép dolog az ilyen lovak mentése, de hacsak nem egy problémás lovakra specializálódott, vagy iszonyatmód értő ember veszi meg őket, akkor annak legtöbbször baleset a vége... Én a helyedben nem mentem volna bele egy ilyenbe, főleg hogy a kérdésed alapján nem értesz a problémás lovakhoz. Hatalmas terhet vettél a nyakadba, valószínűleg egy ön- és közveszélyes lóval együtt.
Sajnos happy end legtöbbször csak a filmekben van...
Látatlanban nem tudok mondani semmit, de remélem hogy szép véget ér, mindenféle sérülés nélkül. Sok sikert és kitartást!
“Ló gond, nem gond” nevű oldalt keresd fel Facebookon.
Problémás lovakkal foglalkoznak.
Olvastam, hogy magad akarod megoldani, de szerintem egy próbát megér. Ha úgy látod semmire nem mentek, akkor nem hívod őket többször.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!