Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Felelősségteljesen gondolkozom...

Felelősségteljesen gondolkozom a lovakról és a tartásukról?

Figyelt kérdés

Soha sem volt még lovam,viszont napi rendszerességgel lovagolok és gondozom a szomszédom lovát.

10 éves korom óta kérleltem a szüleim,hogy vegyenek nekem egy lovat.

Akkor még nem értettem,hogy miért is nem kaphatok.

Viszont 2 hónap múlva 18 éves leszek.

A szüleim felajánlották,hogy a születésnapomra vesznek nekem egy lovat.

Én pedig elutasítottam ezt az ajánlatot.

A hónap végétől egy pékségben fogok dolgozni napi 12 órában,heti 2 szabadnappal.

A szüleimnek megmondtam,hogy nem szeretném ha ők vennének nekem lovat.

Mivel nem lenne rá annyi időm,mint amennyit kiérdemel egy ló.

És anyagilag sem tudnám ezt finanszírozni.

Egy kis istálló építése,állatorvosi költségek esetén is ami nem kis pénz...

Etetés,gondozás és még sorolhatnám.

Meg egyedül nem lenne neki jó,mivel társasállat.

Mondtam nekik,hogy talán évek múlva ha lesz a számlámon minimum 500 ezer forint plusz-ban ha orvosra lenne szükség az állatnak és ha a saját erőmből még havi szinten eltudnám tartani meg gondoskodni róla annyit,akkor majd veszek.

Meg nem szeretném terhelni őket ezzel,hiába is szeretnék nekem megvenni és tartani.

Mert saját erőből szeretném elérni mindezt.

Meg nem érzem azt,hogy 10 év után elég tapasztalatom lenne még egy saját lóhoz.

Szerintetek ez felelősségteljes gondolkozás tőlem,egy 17 éves lánytól?

Köszönöm a válaszaitokat!

#ló #felelősség #lótartád
2020. ápr. 14. 07:27
 1/9 anonim ***** válasza:
32%
Abszolút semmi értelme ennek a kérdésnek, csak azt reméled, hogy megsimogatják a buksidat.
2020. ápr. 14. 08:04
 2/9 A kérdező kommentje:

Ennek a kérdésnek van értelme!

Még pedig az,hogy vajon helyes-e amit teszek?

Nem várok én semmilyen féle buksi simogatást,csak értelmes választ🤷🏻‍♀️

2020. ápr. 14. 08:14
 3/9 anonim ***** válasza:
77%

Ha nincs elég pénzed meg időd akkor tényleg nem kéne belevágni és jól gondolod. Sajnos van olyan a te korosztályodból aki úgy akar lovat hogy anyuci apuci eltartja. Egy ló közel sem olyan mint egy kutya aminek enni, inni adsz meg sétálsz vele. Nagy felelősség és te belátod azt hogy te még erre nem álsz készen.

Tölem megkapod a buksi simit XD

2020. ápr. 14. 08:29
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm😂

Hát 12 órás munka után nem lenne kedvem még lovagolni meg vele lenni annyit amennyit ő igényel.

Ezért egy picit megharagudtak rám a szüleim,hogy akkor minek szekáltam őket ilyen hosszú évekig.

De most döbbentem csak rá,hogy ez még várhat akár még egyszer ennyi ideig.

2020. ápr. 14. 08:47
 5/9 anonim ***** válasza:
22%
Az megvan, hogy létezik bértartás lovardákban? Alapvetően nem is sokkal drágább, mint otthon, ha beleszámolod az istálló és egyéb költségeket, még olcsóbb is. Szóval egyetérfek az elsővel, te is fenéknyalást akarsz, mert ha az ember akarja megoldja a lótartást.
2020. ápr. 14. 09:01
 6/9 A kérdező kommentje:

Ha lesz is egyszer lovam akkor én itthon szeretném tartani,nem pedig máshol.

Viszont önerőből szeretném ellátni és tartani.

Ezért is utasítottam vissza a szüleim ajánlatát.

Más pénzét könnyű lenne költeni,persze.

De a szüleim pénzéhez nekem nincsen közöm,azt ők keresik meg.

Én is lassan dolgozom,amit megkeresek abból gazdálkodom.

2020. ápr. 14. 09:19
 7/9 anonim ***** válasza:
69%
A ló társasági lény, ebben nagyon okosan gondolkodsz. A bértartás viszont nem kizárólag a lusta emberek találmánya, hanem egy praktikus megoldás, hiszen így adott a lovad társasága, ráadásul a tied is gyarapodhat pár lótartó baráttal. Szerintem vedd fontolóra ezt is.
2020. ápr. 14. 20:50
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó!😇

Viszont nem tudnék hozzá mindig menni meg anyagilag sem tehetem meg,esetleg a szüleim,de azt én nem szeretném,hogy ők vegyék.

2020. ápr. 15. 00:54
 9/9 anonim ***** válasza:
69%

Bárcsak több ilyen gondolkodású lóvásárló lenne, mint te! (buksisimi tőlem is jár)

Hozzánk viszonylag sok lovat hoznak vissza 1-2 év után, hogy a gyerek megunta, nincs rá idő stb... Merr igen, nyilván pénz is kell a lóhoz, de a legfontosabb az idő!

Mert minek veszed meg a lovat, és finanszírozod a tartását, ha műszak után csak azt várod, hogy hazaérj és pihenhess végre... Én is hasonló helyzetbe vagyok, mint te, csak én az egyetem miatt.

Várd ki, amíg olyan munkahelyed lesz, ami mellett több szabadidőd van és spórolj addig.

2020. ápr. 15. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!