Mit kell tudni a teknősbékákról, és a tartásukról?
Nekem 2 éve van ékszerteknősöm.
Vízit szeretnél?
Kell neki automatamelegítő, szűrő, hőmérő. Apró kavicsok, egy part, amin napozhat, és egy lámpa.
Akvárium, minél nagyobb, annál jobb. Ha kicsi a teknős, elég egy 30-40 literes akvárium. 10-15 centi mély vízbe.
Ha nagyobb, akkor lehet mélyebb a víz. De 2 év után, 60-80 literes akvárium is kelleni fog.
Fagyasztott hallal etesd.
Ha minden oké 25-30 évig is él!
Mérete is nagyjából 30 centi lesz.
2évig gyorsan nő, utána lassabban.
Ezt érdeme végigolvasni, mert sok helyen el lehet rontani a tartását, és így sok kudarctól megkíméled magad.
Hát, lehet mégsem ékszerteknős lesz, az talán túl nagy. :)
És ez milyen fajta teknős? [link]
Ez is ékszerteknős? Mert én kb. ekkora teknőst akarok, nem nagyobbat, ilyenhez hasonlót. :)
Jól gondold át! Ezt csak azért mondom, mert nekem úgy lett tekim (felnőtt ékszerteknős), hogy elajándékozta a gazdája és az új 'gazdi' is! (Különben ment volna tóba, amit túlélhet, DE veszélyeztetné a hazai őshonos mocsári teknőst!)
Nagyon fújós-félős volt az elején, de egy hónap múlva már felkapaszkodott az ágyamra(!) annyira megnyílt és a mai napig ott van legszívesebben, ahol engem is lát, sőt mellettem/rajtam is szundizik! Ebből láthatod, hogy ékszerteknőst is lehet-sőt kell is- 'sétáltatni', hisz el kell bírnia a teknőjét! Az enyém bebújna mindenhová és a szúnyoghálós ajtón is elindult felfelé szóval figyelni kell főleg ha ágyon van, mert bár nagyjából érzékeli a távolságot, de előfordul, hogy mégis lepottyanhat. Esetleg ilyenkor még arra kell figyelni,hogy be ne essen valami közé, nem tudja jelezni, hogy beszorult. A fagyasztott hal a favorit, némely zöldség, gyümölcs is lecsúszik néha, de nem a kedvenc.
Persze van olyan is, aki csak az akváriumban tartja, ez sem elítélendő! Nekem volt időm vele lenni/foglalkozni egy betegség miatt. Sokat sétált, fel alá, még a kertben is szétnézett, persze csakis folyamatos felügyelettel! Macskák, kutyák nagyot néztek, el nem tudták képzelni mi ez a szagtalan hideg mozgó valami :D
Szóval tekivel is kalandos az élet, én imádom, oda nem adnám semmiért!
Olvass sokat ez ügyben, tényleg minden fent van a neten! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!