Lehet beteg a lovam, vagy ez normális?
Figyelt kérdés
2 hónappal ezelőtt vettem egy lovat, és kezdek aggódni, mert még mindig nem váltotta le a téli szőrét. Kb egy hónapja elkezdett vedlen, nagyon sokat, aztán abbamaradt. Pár hete újrakezdte, de még mindig hosszú téli bundája van, pedig nagyon sok kihullott. A többi ló a környezetünkben már levedlett. Most olvastam erről a cushing kórról ami hormonális problémákkal jár a lovaknál, és emiatt lehet a szőr váltással probléma, de azt írták hogy ez inkább a 15 év felettieknél fordul elő. Ő még csak 10. Még tüneteként azt írták hogy megnő a folyadék fogyasztás és a vizelés, de ezt nem észleltem nála. Nem is bágyadt, és nincsenek megereszkedve az izmai, de a hasa valamennyire lóg. Lehet hogy cushingos? Mert akkor minél előbb állatorvost hívok. Esetleg az számít hogy legyesszürke? Úgy tudom a szürkéknek több, hosszabb a szőrük.2020. ápr. 11. 19:53
1/4 anonim válasza:
Semmi gond nincs vele. A mi lovardánkba még minden ló bundás (rideg tartottak).
Elkezdtek vedleni aztán abba maradt. Őket is megviseli ez a hirtelen meleg
2/4 anonim válasza:
Nálunk is vannak még bundás lovak.
Ha úgy érzed nagyon megviseli, és már nem lesznek hidegek az éjszakák akkor esetleg nyírasd le.
Volt cushingos lovam és a tünetek közül csak egyet-kettőt produkált és 8 éves volt. Nem kell a legrosszabbra gondolni, de én a helyedben megnézetném, mert ha tényleg van neki akkor más baj is lehet belőle még (pl. őket máshogy kell takarmányozni és könnyen bajuk lehet, ha erre nem figyelsz oda).
3/4 anonim válasza:
Ez még normális. Ha zavar a nagy szőr, akkor nyirasd meg. Viszont egy közepes takaró nem árt, mert még lehetnek csípősek az éjszakák. Nem kell állandóan csak, ha 5 fok alá megy hajnalra a hőmérséklet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!