Egy 158 cm-es 48 kg-os lány vagyok. Egy 167-172cm-es ló túl magas vagy pont jó?
Nem tudok pontos választ a kérdésedre, viszont támpontot lehet tudok adni :)
Én 160 centi vagyok és 52 kg.
Az eddigi lovak közül, amiket lovagoltam a 150-esek voltak a legkényelmesebbek nekem. Nem kellett hegyet mászni, ha fel akartam szállni, nem volt nehéz nyergelni, stb.
Volt egy 130-140 körüli póni, arról már lelógott a lábam, így nem tudtam megfelelően segítségeket adni (bár ha testesebb a ló akkor még talán ez a méret is jó lehet, mert “felveszi a hasa a lábad” :D )
Viszont a 170-esek már nagyon nem voltak praktikusak nekem. Ráadásul, mivel alacsony vagyok, így a csípőm is kisebb, ezáltal nehezebb volt lekövetni egy nagy ló mozgását. A 150-es viszont pont úgy “lengette” a csípőmet, hogy kényelmes volt. Nem tudom jól elmagyarázni, remélem érted mire gondolok :D
Ez igazából ló függő,de ha fel tudod venni a mozgását és megfelelő segítséget is tudsz adni neki, akkor még jó páros is lehettek.
Én ennek ellenére egy kisebb lovat javasolnék.
De sok-sok egyéb is közre játszik még. Milyen erőben vagy, a ló be van-e lovagolva stb stb...
Ha ló vásárlás miatt kérdezed, sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!