Kicsi lenne a nyergem?
Amikor felrakom a nyergem nyeregalátét nélkül, befér 3 ujjam a markamrába. Amikor meg felülök, akkor csak az egyik ujjam fét be, és érzem a csont mozgását. Oldalról teljesen jó, fentről van az a problémba. A nyereg inkább a marja hátsófelét nyomja, a mar és a gerinc találkozásánál. Tél folyamán egy kicsit lefogyott a ló és kifejezőbb lett a gerince.
Szerintetek, ha felhízik egy kicsit akkor találni fog rá a nyereg rendesen? Simán a nyereg passzól, de ahogy felülök rá, már nem. Lehet kicsit előre nyergelek és ezért ilyen? Egy marvédő megoldaná a problémát? Cserélhető marvasas a nyergem, ha vennék bele egy nagyobb marvasat?
Új a nyereg, ma volt 3x lovon, úgyhogy szerintem nem törött.
Az a furcsa, hogy a marja végénél nyomja, és a csupasz hátán pedig teljesen jónak néz ki.....
Egy Daslö szintetikus nyereg, átlagos marvassal.
Nem tudom mi lesz ebből, de nem ajánlom ezt a nyerget.
Ez így határozottan nem jó a lónak!
Nem biztos hogy ez a nyereg hibája, minden nyereg “lapul” egy kicsit, ha beleülsz, ezért kell lóra próbálni lovassal is.
Esetleg másik marvas segíthet, marvédő semmiképp. Csak jobban szűkíti a markamrát, ráadásul egy szivacs nem védi meg a gerincet a folyamatos nyomástól.
Talan nem ártana egy normális,minoseges nyereg!
És bőr!
Vegyél egy nem túl régi használt stubbent vagy valami ilyesmit(prestige,kentaur..)
És majd rakj alá zselet h védje a hátát
A szőrén lovaglás tök vicces meg minden, de a seggcsontjaid jobban fogják nyomni a lovat, mint a nyereg. A Daslö nyereg a legolcsóbb amit csak kapni lehet, illetve van olcsóbb, de attól undorodva és szitkozódva szaladj el! Ha nagyon biztosra akarsz menni, vegyél egy martájon kivágott westernes alátétet, szerintem jobb mint a gélpad, és feleannyiba kerül. Elvileg nem helyettesíti a tökéletesen passzoló nyerget, de próbáld ki, vagy vegyél 300 ezerért nyerget.
Igen, van olyan hogy a ló beleerősödik a nyeregbe, a nyereg is lapul kopik, de a ló is változik.
A Daslö nyereg szerintem nem olyan rossz, mint amennyire szidják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!