Melyik nyereg jobb az angol vagy a western nyereg?
Az angol nyereg sokkal kényelmesebb a lónak úgy van kialakítva pl a marnál a gerincnél és a lapockánál és sokkal könnyebb mint egy western
A western nyergekről nem tudok sokat de lényegesen nehezebb mivel szinte tömör fa és rajta egy kis bőr, sokkal nagyobb és nem nagyon van kialakítva kényelmesre de mivel nagyobb jobban eloszlatja a súlyod
De te döntsd el hogy milyen stílusban akarsz lovagolni mert western stílusban nem lehet angol nyeregben lovagolni és angol stílusban western nyeregben sem
Én az angolt sokkal jobban szeretem mert szerintem sokkal lóbarátabb, emberibb
Melyik a jobb, az alma vagy a körte?
Kinek és mire?
"A western nyergekről nem tudok sokat de"
"Én az angolt sokkal jobban szeretem mert szerintem sokkal lóbarátabb, emberibb"
Ez aztán az igazi objektív, jól megalapozott vélemény.
Nem vitatkozni akarok, de hogy jelentheted ki, hogy az angol lovaglás "emberibb", mint a western, ha nem is ismered? Sok Bud Spencer Terence Hill filmet néztél?
Jól mondják előttem, más. Saját stílusában mindegyik a legjobb. Egy cutting versenyt például nem tudnék elképzelni angol nyeregben és egy díjugratót sem westernben.
Egyébként a western nyergek sem mind nehezek, vannak már Viszonylag könnyű kompozitvázas western nyergek. Például a Continental Equiflex vázzal le tudják követni a ló hátának a mozgását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!