Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan tanulok meg jobban...

Hogyan tanulok meg jobban lovagolni?

Figyelt kérdés
A lovardában ahová járok 10 alkalmon voltam és csak voltige oltunk feltérdeltem stb. és futószáron nyereg nélkül.A nővérem viszont úgy tanult lovagolni hogy 1 alkalommal nyereg+futószár utána meg terepen egyedül. szerintetek melyik módszerrel tanulok meg jobban lovagolni?
2010. júl. 20. 20:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

21.29

Attól még hitegetés valamilyen szempontból, hiszen sokan vannak úgy, hogy "óó már terepre járok, de jó lovas vagyok", aztán meg lesnek, ha esetleg egy másik helyen, egy "melósabb" lovat kapnak.

2010. júl. 20. 21:38
 12/15 anonim ***** válasza:

Ez így van, ezért is írtam, hogy ez csak "utazás a lovon".

De be kell látni, hogy nagyon sok ember van, aki nem szándékozik megtanulni lovagolni, pénze sincs rá, csak ki akarja próbálni. És tény, hogy egy hegyi tereplovaglás rendkívül vonzónak tűnik, nem úgy mint 20 óra futószárazás körbe-körbe. Ahová jártam, egy lovaspanzió volt, nem volt oktatás semmilyen formában, de a vendégek és a túristák nagy része épp a tereplovaglás miatt járt oda, na persze nem önállóan, hanem vezetővel mentünk ki. csodálatos élmény, de persze meg vannak a veszélyei, ezt aláírom.

2010. júl. 20. 21:57
 13/15 A kérdező kommentje:
igazad van utolsó.csak hogy kell e az a 20 óra vagy elég kb 15 óra?
2010. júl. 20. 23:13
 14/15 anonim ***** válasza:
Nálam pont fordítva volt a dolog, bár nem lovardában tanultam lovagolni. Tehát a tanulás annyi volt, hogy "ez itt a ló, ülj fel, megyünk"...tudom, hogy nem a legjobb módszer, de tulajdonképpen én a lovaktól tanultam meg lovagolni terepen.
2010. júl. 21. 08:53
 15/15 anonim ***** válasza:

Van akinek elég a 15, van akinek a 40 is kevés. Egyénfüggő, ki mennyire érez rá a dologra.

Egyébként pedig minél jobban megtanulod a dolgokat, annál kevésbé okozol fájdalmat a lónak, és ez egy nagyon fontos dolog, amit szem előtt kellene tartania mindenkinek.

2010. júl. 21. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!