Hogyan tanulok meg jobban lovagolni?
az elsővel szerintem.
Terepen nagyon sok baj történhet. Fokozatosan kell haladni
2010. júl. 20. 20:41
Egyértelműen az első módszerrel. Így kialakul a megfelelő ülésbiztonságod, és mindent megtanulsz. Én nagyon kényes vagyok a lovas ülésére, a szinte láthatatlan segítségekre, és ezt bizony csak így lehet megtanulni.
2010. júl. 20. 20:46
3/15 A kérdező kommentje:
és nekem a barátnőm azt mondat hogy ezt a futószárazást min.20 alkalommal kell csinálni. csak nagyon drága kell ennyi alkalom?
ház szerintem az utóbbival bár mindenképpen felügyelettel. Én is úgy kezdtem nagylovon hogy futószár, meg lovaglónégyszög de nagyon lassan haladtam, aztán egy nyáron barátnőmmel minden nap 2 órára 1 héten keresztül mentünk lovagolni. Ott nem szarakodtak, kaptunk egy vezetőt lovat, aztán hajrá. A többiek már viszonylag jó lovasok voltak csak én voltam kezdő, és igaz hogy mikor először vágtáztunk terepen majd összeszartam magamat annyira féltem, meg meg sem bírtam mozdulni a nyeregben csak szorítottam a nyeregkápát mint a hülye, de a hét végére tökéletesen belejöttem még az ügetés ritmusát is elkaptam pedig az addig sohasem ment. Hozzáteszem egyedül nem vállalkoztam volna rá, mert bizony többször is sikerült lerepülnöm a lóról, de nekem nagyon bevált ez az egyből a mély vízbe módszer. Utána már, tudtam finomítani a technikámon.
2010. júl. 20. 20:48
5/15 A kérdező kommentje:
a nővérem profi lovas lehetett volna csak tönkrement a térde=(
szerintem ez a mélyvízbe fejes módszer a legrosszabb. Szerezhetsz egy olyan élményt, hogy többet lóra se akarsz ülni. VAgy úgy esel le, hogy deréktól lefele megbénulsz. Nem játék ez.
2010. júl. 20. 20:51
Mindenképp az első, de én pl. szinte csak terepen lovagoltam. Persze a vezető meg is mondta, hogy ez nem lovaglás tudás, csak utazás a lovon. Mindenesetre valóban kezdőkkel is sokszor már első túrán vágtáztunk és hegyet másztunk.
2010. júl. 20. 20:55
Az is fejlövést érdemel, aki 1 óra után kiviszi terepre a kezdő lovast. Többet oda be ne tegye a lábát tesód!!!
Futószáron szoktak tanítani, ha jól akarsz lovagolni, akkor sokáig. Ha csak hobbi szinten, akkor nyilván mehet szabadon is az ember 10-20 óra után, persze képeségitől függően. De nem terepen, ahhoz már biztosan kell tudni lovagolni, minimum elvárás, hogy ne essen le, ha megugrik a ló, márpedig azt csak gyakorlással lehet elérni.
2010. júl. 20. 20:58
Ez első módszer nagyon jó. Remek ülésbiztonságra tehetsz szert, ez az alapja annak, hogy utána helyes szár és lábsegítségeket adj a későbbiekben és hogy jó lovas legyél. Igaz nem a legolcsóbb megoldás, de mindenképpen eredményes.
A második módszer nagyon felelőtlen, iszonyatosan nagyot lehet bukni, 0 biztos üléssel nem biztos, hogy megtudja fogni a lovat, ha elragadja, vagy sarokkal fog kapaszkodni, tépni a ló száját, mert a szárba kapaszkodik... még belegondolni is rossz....:S
2010. júl. 20. 21:03
20:55 vagyok. Annak ellenére, hogy én is az első módszert tartom megfelelőnek, megjegyzem hogy én kb. 3 évig jártam arra bizonyos helyre tereplovaglásra és ez alatt nem láttam és tapasztaltam komolyabb balesetet. A vezető pontosan tudja, ki alá melyik lovat adja.
2010. júl. 20. 21:29
Kapcsolódó kérdések: