Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan kell bánni egy olyan...

Hogyan kell bánni egy olyan lóval aki rángatja a lábát pata pucolásnál?

Figyelt kérdés

Első lábaitól nem tartok, csak a hátsótól. Nem tudom hogyan bántak vele régen, valószínűleg nem volt gyakran körmölve és tisztítva a patája.

FONTOS: olyan emberek véleménye érdekelne, akik nem csak képen láttak lovak, és nem az az első reakciójuk mindenre, hogy megütik a lovat.

#PATA #ló #patapucolás
2019. nov. 18. 11:19
 1/4 anonim ***** válasza:
62%
Én még nem láttam lovat, de eszembe sem jutna megütni! Nyilván szoktatással, minden nap felveszed a lábát pucolás nélkül is, hogy tudja, hogy nem történik semmi rossz vele.
2019. nov. 18. 11:32
 2/4 anonim ***** válasza:
81%

Kulcs a fokozatosság, és a gyengédség.

Kezdd el simogatni a lovat, majd lassan haladj hátrafelé. Nyugodtan beszélhetsz is neki. Mindét kezedet tartsd rajta, hogy tudja: nincs nálad semmi, pláne amivel fájdalmat tudsz okozni. (gondolom fájt neki, amikor ott nyúlkáltak, azért is félti)

Simíts le a lábán, és csak simogasd. Ha nyugodtnak tűnik, akkor óvatosan emeld fel a lábát.

Először csak nagyon rövid időre emeld fel, és lehetőleg előzd meg a rángatást - ne engedd el, finoman tedd vissza.

Ezt ismételgesd többször, egyre tovább fent tartva a lábát.

Ha ez már megy, akkor a kaparóval óvatosan húzz végig a patáján (ne pucold, csak érj hozzá vele, oldalra fektetve) és lassan értesd meg vele, hogy ez egyáltalán nem fáj.

2019. nov. 18. 11:35
 3/4 anonim ***** válasza:
85%
Nem írtad, milyen idős a ló, de nálunk ezt olyanok csinálják, akiknek baj van a csípőízületükkel. Egyszerűen fáj a pozíció, ahogy tartania kéne, és nyilván keresi a középutat, hogy nekünk is jó legyen, meg neki se fájjon. Ha ez a gond nem áll fenn, akkor amit előttem írtak: szokja meg, hogy megérinted, felveszed.. Ha nem akar direktbe felrúgni, akkor meg kapaszkodni kell a lábába (nyilván nem úgy, hogy erővel rámarkolsz), és ha rángatja, elhúzza, szólni neki, hogy nem, ezt nem szabad. Ha békén áll, akkor meg rengeteg szóbeli dícséret, hogy milyen okos, ügyes, stb. Hamar meg fogja érteni, hogy A nem bántod, B minél kevesebb energiát pazarol a ficergésre, annál ügyesebb..
2019. nov. 18. 11:42
 4/4 anonim ***** válasza:
52%
Én láttam ilyen ijedős lovat, azt is, hogyan "szelidítik" meg az ilyen lovakat. Először megmutatta neki az eszközt, és végigsimította vele a hátát. Utána megsimogatta, felvette a lábát és közelített vele a ló patája felé, és ezeket a lépéseket addig csinálta, amí a ló meg nem értette, hogy azzal a dologgal nem akarja bántani. Érdemes jutalomfalatot adni neki, mert így jobban bevésődik a fejébe.
2019. nov. 25. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!