Lovam fel-le rázza a fejét. Mitől lehet, és hogy tudom leszoktatni róla?
Sziasztok!
1 évvel ezelőtt kaptam egy Angol telivér pacit.
Pár hónapja szokott rá arra, hogy a fejét fel-le rázza, de csak akkor, ha kivan kötve vagy szabadon van. Ha a hátán ülök, akkor nem. Érzékenyebb a szájára, amikor megkaptam akkor előfordult, hogy 1x2x jobban belefogtam a szájába,mint kellett volna. Egyre többet lovagolom hosszú száron vagy akár szár nélkül/kantár nélkül.Viszont ez a fejrázás benne maradt. Olvastam, hogy a telivéreknél előfordul, ha unatkoznak(nem is csodálkoznék rajta, mivel hogy suliba járok elég keveset tudok kimenni hozzá). Gondoltunk arra is, hogy talán fogfájás miatt csinálja-e, így hívunk hozza dokit. De ha nem fogfájás, vagy egyébb más miatt van, hanem csak unaloműzés, akkor hogyan tudom leszoktatni erről? Nagyon idegesítő tud lenni, főleg, ha nyergelek vagy pucolom és akkor rángatja magát. Ha volt valakinek hasonló tapasztalata esetleg tudna segíteni?
Szia!
Amikor még nem volt saját lovam akkor én is egy ilyen livon lovagoltam..ő is angol telivér paci volt.....
Lehet hogy unaloműzéskeppen csinalja..viszont az is lehet hogy ez egy rossz szokás..ún.szitalás...
A rossz szokásoknak általálban lelki problemák az okozói..
De mondom....lehet unaloműzés is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!