Hogy vegyem rá a szüleimet hogy vegyenek egy lovat?
Sehogy.
Hol fogod tartani? Mit adsz enni? Hova takarito el az ürüléket? Ki foglalkozik a lóval míg te suliba, kesobb meg munkába mész? Orvos, kifutó, stb.
Kinek a pénzére? Attól hogy van rá keret, rohadtul nem eri meg, ha maga a ló nem termel hasznot.
Lovat venni nem drága, 200 körül már klassz kis lovakat lehet kapni. Viszont számolj azzal, hogy ez optimális esetben 20+ évre szóló felelősség. És a kiadások nem állnak meg a ló megvételével. Oltások, körmölés, patkolás, fogreszelés, féreghajtó, felszerelések, és a bértartás. Gondolom nincsenek olyan körülményeitek otthon, hogy ott tartsátok és kezdőként nem is érdemes. Bértartás kb 40-50.000ft/hó alsó hangon, ennél csak drágábbak vannak. És ami a legfontosabb: akkor vágjatok neki, ha van tartalékotok a felmerülő orvosi költségekre, a műtétek, kezelések milliós összeget is meghaladhatnak. Tudom, ez veletek nem fog megtörtenni, a te lovad egészséges lesz stb. Hát nem, erre mindig kell számítani.
A rengeteg pénz mellett ott az idő: MINDEN nap lehetőleg ki kell menni hozzá, hiába van hideg/meleg, hiába vannak holnap dolgozatok, hiába nem érsz rá majd egyetem/munka mellett. Ezek nem kifogások, mindig ki kell hozzá menni és foglalkozni vele. Ha lovagolni nem is, de minden mást igen. Azt gondolod megoldod és van időd, de ha jön az érettségi, az egész napos előadásra járkálás egyetemen, majd a napi x óra munka, akkor másképp fogod gondolni. Nem kivitelezhetetlen, de tudnod kell, hogy mivel jár ez. Plusz mivel kezdő vagy, edző segítségére ugyanúgy szükség van, ez is pénz.
Ezeket gondolják át a szüleid és utána vegyetek lovat.
Régen a tesóm is akart, mondván városba a kertünkbe elfér, én meg kecskét akartam mert az menő, akkor lett menő a party szemcsi, de kinőttünk belőle mind a ketten.
Bár legutóbb Apu akart venni egy lovat amikor fizező parkoló lett az utcánk, mondván annak nincs rendszáma és ha a város nem enged 2 autót parkolni ő majd jár lóval, Béla lett volna a neve, de nem mertűk bevállalni.
Egy ló az egész családot leköti, gondolom ezért se akarta anyád. Apukád ért a lovakhoz? Tud lovagolni vagy kocsizni, tudná mozgatni? Ha otthon tartjátok, akkor rengeteg a macera, etetni, trágyázni, takarmányt keresni, szállítani, tárolni, plusz ugye hely is kell neki. Jah és nincs az, hogy lelépünk pár napra, mert ugye a lónak akkor is ennie kell.
Bértartásban a kaja, meg a trágya részt intézik, de havi 50-60 ezer Ft, ami nem kis költség.
Te mégis mennyire tudsz lovagolni, mennyire ismered fel, ha egy ló a fejedre akar nőni... Stb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!