Ló fogprobléma! Tapasztalatok?
Sziasztok! Van egy 4 éves szürke kancám. KB. 2 hónapja van nálunk. Még nyers, de képzését megkezdtem. Elég nyugottan tűri a feladatokat és a belovaglást amit most csinálok vele, de idegen dolgoknál nagyon ijedős és még nem tudtam neki mindent megtanítani. Pár napja kijött hozzánk a kovács és az állatorvost is mert úgy vettük észre baj lehet a fogával. Azt mondták reszeltetni kell. Eddig nem sok lovam volt és egyiknek sem volt fog problémája ergó e téren nulla tapasztalatom van. Aki már esetleg átélt ilyet tapasztalt ilyet az tudna segíteni mien is ez pontosan? A ló hobbi ló otthon tartom a társával. Régi gazdája nem tanította semmire.
Tapasztalatok? Természetesen majd az orvossal is megbeszéltem ezt hogy hogy lesz, de a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok. Pl hogy összegben mennyi egy ilyen kezelés.
Az első válaszoló nagyjából le is írta a lényeget. Ami nagyon fontos: szájterpesztővel nézze meg a doki és a leghátsó fogakat (kb. könyékig be kell nyúljon) is kezelje! Ha csak immel-ámmal belenéz és az első pár fogat reszelgeti az lószart sem ér, óvakodj a hozzá nem értőktől!
20-25.000Ft körül mozog egy ilyen kezelés, persze helyenként extrém módon eltérő lehet az ár.
A ló valószínűleg bódítva lesz, nem igazán szokta megviselni őket és nincs hiszti, mivel az eszközök màr a bódult állapotban kerülnek elő. Pár nap alatt megszokják a rágást is. Melegebb időben célszerű megcsináltatni, mert a bódítás miatt könnyen kihűlhetnek a hidegebb éjszakákon. Figyelj rá nagyon aznap-következő nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!