Mennyivel jobb az egyik a masiktol? Vagy Mit adjak neki?
Zab-kukorica kerdes!
A kukoricaba tobb az energiatartalom es a feherje ha jol tudom.
Sovanyka kis teliverem van, bordaja kint van es nem tudom mit adjak mar neki hogy hizzon. Napi 2 fángli zabot kap aztatva. Reti szenat eszik, nem keveset.
Fogait nezettem, rendben vannak, fereghajtozva is volt par hete.
Mit adjak inkabb a lovamnak? Kukorica vagy zab? Vagy zabbal kevert kukorica?
A másik!! Milyen takarmanykiegészittot ajánlotok ami akár zabbal keverheto akár anélkül.
Tehát!! Szeretném ha hizna a lóállatom.
9 eves Angol Telivér herélt. Tehat nem idosebb hogy amiatt legyen sovanyka.
Kerlek ha tudtok otleteket segitsetek!
Előre is koszonom.
A szemes takarmánytól inkább energiája lesz, nem pedig hízik (lásd. versenylovak). A legjobb az ad libitum széna/legelő, ha hízlalni akarod. (Ennek az okait a ló emésztésében és más “bonyolult” dolgokban találod meg. Nem részletezném itt.) Ha mindenképpen akarsz valami szemes takarmányt akkor inkább zab/árpa, mint kukorica.
Ha csak gyors az anyagcseréje és nincs egészségügyi gond a háttérben akkor adnék a széna/legelő mellé valamit, de nem szemest hanem valamilyen tápot/táplálék kiegészítőt. Helitanus táp pl. nagyon jó erre a célra. Viszont sok más jó márka van, keress privátban ha gondolod. A vitaminok, ásványi anyagok is fontosak! Ha csak fehérjével tömöd, nem lesz jó vége.
A mozgatást se hanyagold annak érdekében hogy hízzon! Persze, ha csont sovány akkor pihenés és túlhajtani se kell, de nem is az a cél hogy zsíros legyen!
lehet hogy akkor állatorvossal kellene megvizsgáltatni.
Ismertem egy lovat aki legelőn volt kiegészítő takarmányt is kapott de ugyanúgy sovány maradt. Megreszelték a fogát és azóta
szépen meghízott. ennyi volt a baja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!