Hogy kell ezeket csinálni?
Ha a teljes lovardában lovagolsz akkor nem fog fejjel a falnak menni értelem szerűen, a fal mentén kanyarodni fog. Ha nem akkor belső szárt húzol magad felé, külső csizmával "tolod" befele. Ez kis körben és nagy körben szintén.
A kis kör az értelem szerűen kicsi, én akkorát szoktam amekkorát még kényelmesen be tud venni a ló.
Átlóváltás az az, mikor (tegyük fel) a téglalap egyik sarkából az átló mentén átmész a másikba és ha addig a bal kezed volt befele akkor a másik sarokban arra fordulsz amerre már a jobb lesz.
Lépésből ügetésbe: rászorítasz mindkét csizmáddal a hasára, kicsit meg is "rugdoshatod" (óvatosan, de határozottan).
Egyébként nem kell félni, meg kell kérdezni ott az oktatót. Azért van ott hogy segítsen, meg hát ezért fizettek.
Az első kicsit pontatlan volt.
Kiegészíteném.
A kiskörnek: 10 méter átmérőjünek kell lennie
a nagykörnek: 20 méter
átló váltás meg a hosszúfal elejétől indul és a hosszúfal végén végződik.
Kanyaroknál mindig belső szárt húzod belső csizma hevedernél külső csizma heveder mögött egy tenyérnyivel (kb)
Ha a lovad levágja a kanyart akkor se húzod a külső szárat hanem csak a belsőt és tolod kifele belső csizmával. A ló mindig befele vagy előre nézzen. Kifele sose.
Nem értem ezt a hozzáállást. Az oktató azért van, hogy ezeket elmagyarázza, megtanítsa. Egy jó oktatónál 2 irányú a kommunikáció. Mindig hangsúlyozom a lovasaimnak, ha valamit nem tud, nem ért vagy csak egyszerűen kíváncsi, nyugodtan kérdezze meg, és inkább tőlem, mint pl itt a gyakorin. Sőt ugyanazt megkérdezheti többször is. Ezért vagyok, ezért kapom a pénzem.
Ne félj kérdezni. Amelyik oktató lepattint, azt messzire kell kerülni, mert ezek szerint nincs tisztában a szerepével. Ez nem olyan, mint a suliban, hogy a tanár ledarálja az anyagot, aztán ennyi. Sőt én kifejezetten szeretem, ha valaki kérdez, mert akkor látom rajta, hogy tényleg érdekli amit csinál.
Nem az a ciki, ha nem tudod, hanem ha félsz megkérdezni és magánakcióba kezdesz!
Hiába írjuk le mi lenne a helyes segítség, azt ott kell látni helyben, hogy mit csinálnálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!