Azért élveztem, mert jól ment?
Pár napja vágtáztam először futószáron. Olvasgattam itt és sokan írták, hogy első vágtánál nagyon féltek, nem merték elengedni a voltige(?) hevedert (bocs nem tudom, hogy kell írni, de valami ilyesmi😅😅). Én rendes nyeregben voltam és elmertem engedni a nyerget és nagyon jól éreztem magam, meg se fordult a fejemben, hogy jajj nehogy leessek, hanem csak élvezetem. Az lenne kérdésem, hogy a lovasok, akkor élvezik a vágtát, ha jól megy nekik/biztosan ülnek? Ezt azért kérdezem, mert egyáltalán nem emlékszem, hogy pattogtam vagy nem, annyira örültem.
Félreértések elkerülése végett, tényleg nem hencegésből írtam ki a kérdést, csak tudni szeretném, hogy miért élveztem ennyire. Bár tudom, hogy nektek ezt így nehéz megmondani, de ez most nagyon érdekel😁😁.
Sajnos azok is élvezik sokszor akik egyáltalán nem tudnak lovagolni:D
De ha nem féltél, nem pattogtál az szuper jel, csak így tovább!:) lesznek jobb és rosszab napok, de kitartás! Mélypontokon jussanak eszedbe az ilyen sikerélmények mint ez!☺️
Köszi, bírom az ilyen életvidám embereket mint te :D.
Egyébként nagyon biztosnak éreztem az ülésemet.
"Szorítani kell a térdeddel, mert az tart fent. Nem a szár/kantár."
Sajnállak, hogy így félrevezettek. Szóval szerinted, aki nem szorít, az a szárba kapaszkodik? Hát, ez nagyon nem így van. Az ember azért marad fenn a lovon, mert egyensúlyban van, nem azért, mert kétségbeesetten fojtogatja a lovat (vagy cibálja a száját). Az, hogy a térde nem áll el, az egy más kérdés.
Bemásolom neked a 45 előtti katonai útmutatót, aminek az alapján az örkénytábori lovaglótanárok működtek:
A lábszárak leengedett sarokkal, puha bokával, laposan, fesztelenül lógjanak és maradjanak a ló testével állandó rugalmas érzésben.
Vagy esetleg a német lovasszövetség eredetű, de a Magyar Lovas Szövetség által kiadott Irányelvek a lovaglás és hajtás számára szövegét:
A lovasnak a lovon egyensúlyt kell kapnia, anélkül, hogy kapaszkodjon, szorítson vagy magát megmerevítse.
De eme kiadványból idézhetném a vágtával kapcsolatos üléshibák között a "felhúzott, odaszorított térd és sarok" bajuszt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!