Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit csináljak ha a pónimnak...

Mit csináljak ha a pónimnak ínnyúlása van a hátsó lábaiban?

Figyelt kérdés
Sajnos mi már így vettük. Valaki tapasztalt e már ilyet. Esetleg tudtok e rá hasznos gyógymódot? Bármit meghallgatok. Fájni nem hiszem hogy fáj neki nem sántít, viszont eléggé kattog minden lépése. Orvos már látta adott gyógyszert de szerintem nem hat.

2019. júl. 31. 23:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Milyen gyógyszert kapott?
2019. aug. 1. 00:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha kattog a lába zselatint érdemes neki adni. Boltból a 20gost megveszed és a takarmányába öntöd a port nem kell vele mást csinálni pl fűzni. Eleinte csak kúra szerűen add. Pl 10 napon át majd 1 hét pihenő majd 15 napig adod majd 1 hét pihenő egészen addig míg egész hónapra ki nem jön..

Jó lett volna egy Ultrahang vizsgálat a dokitól mert úgy tudnátok azt hogy pontosan melyik in van megnyúlva.

Minden munkához ajánlom a fáslit és nyilván ne több órákat gyepáld.. Munka után pedig hűtsd le a lábát.

2019. aug. 1. 07:55
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megpróbálom a zselatint. A gyógyszer amit kapott az kutyáknak valo csak nagyobb adagban ke adni neki, később megnézem a nevét.
2019. aug. 2. 11:40
 4/7 A kérdező kommentje:
Van fáslim, azt nem annyira szeretem. Viszont van ilyen jó puha gyorsfásli szerűségem azt mindig ráadom. Igazából néha kisgyerekek ráülnek, de inkább kocsizom. Viszont ehez sem értek mivel ha kocsiban megy ugye akkor a betonon megy, shetlandit meg szokták patkolni?
2019. aug. 2. 11:43
 5/7 anonim ***** válasza:

Szoktak parkolni de azzal nem oldódik meg a láb probléma.. Gyors fasli meg elszoritja tehát nem jó. Ha meg szekeret húz az pont a hátsó lábát terheli..

3 féle fásli van. Istálló, munka és kombinált fásli. A kombináltat érdemes venni az polár és gumis egyben de figyelni kell el ne szoritsd a vérkeringését..

2019. aug. 2. 13:17
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, a patkolást csak azért gondoltam mert ugye a kocsit álltalában a betonon húzza így hamar töredezik.( szoktam patazsírt használni). Viszont a fáslit azt ugye 4 lábra kell vagy 2 első ? Így ha a hátsóra kell akkor rakjak az elsőkre is? Mert van sima polár fásli azt is szoktam használni csak azért vettem ezt a gyorsfásliszerűséget mert olyan mintha igy hatékonyabb lett volna
2019. aug. 7. 15:48
 7/7 anonim ***** válasza:

Lehet külön is hogy csak a két elsőre vagy csak a két hátsóra. A polár fáslit használd inkább ha nem veszel kombit mert azzal nem tudsz ártani neki.

Ha nagyon töredezik a patája disznó zsírral kend be. Az a legjobb illetve biotin tartalmú ételeket vagy csak mint magát a biotint.

Patkolni akkor kell ha tényleg sokat jár betonon így nem tud elkopni a patája vagy ha lábprobléma miatt indokolt más esetben felesleges mert el is tudja gyengíteni a patáját.

2019. aug. 8. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!