Lehet vemhes a kutyám?!
Van egy 2 éves kis termetű kutyám.
Az utcába van egy kan kutya (kicsit kisebb mint az enyém) és amikor vittem sétálni jött az a kutya is. Egyszer (lehet kétszer) kb max 2-3 másodpercig párosodtak. Ez kb. június 23-án volt, az volt 2. hét amikor tüzelt.
Mostanába (1-2 hete) egy kicsit nyugodtabb (nagyon pörgős kutya), nagyon sokat fekszik, csak nem tudom, hogy ez nem-e a nagy meleg miatt van.
Lehet, hogy vemhes.
Az elég. Ha a párzás után felhívtad volna elvitted volna állatorvoshoz, akkor kaphatott volna "esemény utánit". Így meg lehet, hogy lesz 4-5 keverék kiskutyád.
Számomra felfoghatatlan, hogy egy tüzelő kutyára, miért nem vigyáznak a gazdák jobban.
Ezt távolról nem lehet megmondani. Ellene szól, hogy a kutyák párzás előtt le szokták futni a kötelező köröket (szaglászás, udvarlás) és ez nem pár másodperc, ahogy maga az aktus is tovább tart. Viszont semmi sem lehetetlen. Ha nem volt sikeres a kan, akkor lehet álvemhesség is, az is szívás. De egy orvos többet tudna erről mondani, mint mi itt látatlanban.
Nem tudom, hogy laktok, de tüzelés alatt, főleg a közepén a szukát hét lakat alatt kell őrizni, mert a kanok csodákra képesek. Ha kertes házban vagytok, a fogékony időszakban bombabiztos kennel vagy szobafogság, ha nem tudjátok épp felügyelni.
11: Az esemény utáni injekciót nem nagyon szeretik mostanában (kétes, hogy bejön, viszont borítja a szuka hormonháztartását), de vetéltetni most is lehet még.
Elengedted a tüzelő szukádat? Láttad, hogy egy másik kutyával szaladgál, szaglásszák egymást és akkor sem esett le, hogy ebböl baj lesz?
Gratulálok
Pórázon volt
Csak 7 méteres a póráza
Amúgy az is megér egy misét, hogy "viszed versenyekre" , de nincs kéznél állatorvos és nem is viszed máshova. Meg az, hogy ennyire elővigyázatlan vagy.
Egy versenykutyára az emberek nem így vigyáznak.
Milyen versenyekre jár egyébként?
Itt valami kamu van, mert nem lehet senki ilyen életképtelenül idióta, mint te.
Az én szukám is tüzelt a napokban. Elvittem sétálni. Neki 8 méteres póráza van, kint volt valami kis korcs és rá AKART mászni, mert amint megszagolta a szukámat már ugrottam is oda és elzavartam.
Az megvan, hogy ha tüzel a szuka akkor minden ivaros kan be akarja fedezni? Igen? Akkor nem engedünk a szuka közelébe EGYETLEN EGY KANT SEM. Már csak ha a közelében lófrál (nem, hogy odamegy és szaladgálnak meg játszanak) már akkor is elküldjük.
Meg egyébként 7 métert futva megteszel kb 2 másodperc alatt. És már el is zavartad a kant. Nem nézed 7 méterről ahogy megkörnyékezi a tüzelő szukád.
Eszem megáll, hogy ilyen nyomoroncok kutyát tartanak, ráadásul ivaros szukát. Ezaz, gyártsuk a keverék kölyköket, nincs még elég.
Tudod mikor esik majd ki a "versenyzésből"? Ha vemhes ;)
Te jó ég de buta vagy, kérdező...
Mégis milyen versenyre jártok, ha egyébként a kutyád szökik és ennyire neveletlen? Ha te ennyire felelőtlen gazda vagy? Vidd el ivartalanítani a kutyádat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!