Tehetnék valamit érte?
szia. igen, kb egy hónappal ezelőtt vezették be ezt a szabályt, 4m alatt a gazdi büntethető. még fiatal vagy, de a rendőrségen tudtok feljelentést tenni
hasznos oldal, ahol talán szintén tudnak segíteni:
allatvedorseg.hu
Rengeteg ilyen ember van...alig 1 méteres láncon tartják a kutyákat..Sőt tudok egy durvábbat is azon majdnem elsírtam magam. Görbeháza előtt vannak tanyák. Ilyen elhagyatott putriknak nevezném inkább őket. Pár ember él ott, baromfikkal meg kutyákkal. Egy németjuhász kutya(ha jól láttam,mert ahogy megyek a busszal úgy szoktam figyelni) van kikötve egy fához. A sok esőzés miatt egy nagy gödör alakult ki a fa előtt. A fa mellett van egy hordó a kutyának amiben fekszik egész nap szerencsétlen,mert akárhova lépne sárba botlik. Az a gödör tényleg hatalmas a kutya semmit nem tud mozogni egész nap a hordóban fekszik.
Nem tudom mit tehetnék..egyedül nem tudok odamenni,a busz csak kméterekkel arrébb áll meg..és ki tudja milyen emberek vannak ott..de ami azzal a kutyával törénik..borzasztó. Szerintem még étel és víz sincs neki..:( Nem hiszem el,hogy a gazdája(ha ezt lehet gazdának nevezni) nem bírja addig míg a víz és sár fel nem szárad átkötni máshova..:(
2. vagyok, én a Dunántúlról származom (nem ott élek), ahol szintén voltak ilyen szegény sosrsú kutyák. mi felkerestünk egy helyi állatvédőt, aki elvitte magához a kutyát. ez nálatok is megoldás lehet. google-ben vagy valahol nézz uána, már mindenütt vanak az országban
nehogy odamenj egyedül! de próbálj meg segíteni. az a baj, hogy az emberek töbsége szánakozva nézi az ilyet de nem tesz ellene semmit...
Megpróbálok beszélni vele..bár mikor arra jártam és néztem szegény kutyát..nem kedvesen nézett engem a gazdája..
Amit ezután írtam le..a németjuhászos eset. Az ellen pedig sűrgősen kellene vaalmit tenni..de még fotókat sem tudok csinálni,mert buszról nem a legkönnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!