Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyapszichologia. Nem túlzás...

Kutyapszichologia. Nem túlzás ez egy kicsit?

Figyelt kérdés

Épp olvasom a Fennel könyvet,és nem is tudom,nekem kicsit túlzásnak tünik.Vagy én nem értem jól?Szoval azt akarja,hogy ezentul soha soha ne engedjem a kutyamnak azt a nagy örvendezést amikor hazajövök?Én annyra imádom mikor ezt csinalja.Vagy csak addig kell igy megvonni tőle a figyelmet ,mig meg nem tanulja ezt a falkavezerség dolgpot?

Nem tudom,én eleg szkeptikus vagyok,rengeteg gazdát és annak fantasztikus kutyáját ismerek,akik soha nem olvasták Fennelt,a kutyus izgatott mikor a gazdi jön,mikor enni kap,egy agyban alszik vele,de ettől még engedelmes.

Jah és a másik,amit nem értek ez a verés dolog.Én eddig teljesen ellene voltam,de sokan lehülyéznek miatta,mert állitolag máskepp nem tanul egy kutya.(Jó,most nem verésre gondolok,hanem egy fenékrecsapás,vagy ilyesmi,tényleg belefér?)Vagy milyen más módszeretek van amikor a kutya rosszat csinál?

2010. júl. 11. 10:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Amúgy attól hogy egy kutya megalázkodós még lehet neki önálló gondolata, feltéve hogy az semmilyen szabályba nem ütközik. Ilyen egyszerű. Ugyanolyan egyéniség. Szerintem aki nem szereti őket az azért van mert irigylik hogy velük milyen könnyű az élet.
2010. júl. 11. 17:16
 12/14 anonim ***** válasza:
Ja és (legalábis az enyémek) bealázkodó kutyák csak a gazdával csinálják ezt és más emberekkel lehetnek ugyanolyan kemények mint más kutyák.
2010. júl. 11. 17:18
 13/14 Akiteki ***** válasza:
Elolvastam az egyik könyvét és megállapítottam, hogy mindenféle hókuszpókusz és öntömjénezés nélkül évek óta alkalmazok egy rakás trükköt egészen magamtól. Amiket meg nem, azt alapból hülyeségnek tartom. Nem fogok pl. ki-be mászkálni az ablakon a kutyám kedvéért, simán rászólok ha hisztizik, hogy kiteszem a lábam.
2010. júl. 13. 01:09
 14/14 anonim ***** válasza:

Istenem!

Ha Fennelről van szó mindenki azzal jön: Nem örülhet nekem a kutyám ha hazajövök??!

Nem értitek meg a könyvet!

Akinek nem jött be elmondom miért: mert egy feladatot 100%ig kell véig csinálni nem elég 80%ig( magyarán előbb-utobb ráhagyom a kutyára) Pl: nem akar odajönni 3dszorra sem nembaj már elegem van és hagyom az egészet a francba..

Ilyenkor győzött a kutya akarata!

Lehet domináns falkazvezér típusú kutyával minden szabály és tanítás nélkül együtt élni..

csak nehogy az történjen (amiket hallunk/ olvasunk ujságokból/ tv-ből) hogy : 5év után a gazdáját imádó kutya egyszer csak etetésnél megharapta a gazdáját!!

Na ilyenkor mindenki szalad elaltatjuka kutyát mert ez egy hülye kutya.. közben meg se fordul a fejünkben hogy a Vezér előbb utobb ki is mutatja ezt:

Amikor én gyerek voltam papámnál kinnt volt egy keverék szuka kutya.. nem értettem mit miért csinál: tipikus: séta: elöl a kutya húzott stb

etetésnél: olyan teret követelt meg magának hogy a tálja közelébe se mehettél, nem hogy belenyúlnál..!

ha idegen jött? elénk állt.. védett!

idegességébe ha eltűntünk( mert ugye csak hétvégeken tudtunk kimenni) hiába volt ott a Papánk a kuyta idegességébe elkezdte rágni a farkáról a szőrt..

És akkor " túlzás" a Jan Fennell?!

2013. júl. 20. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!