Kutyapszichologia. Nem túlzás ez egy kicsit?
Épp olvasom a Fennel könyvet,és nem is tudom,nekem kicsit túlzásnak tünik.Vagy én nem értem jól?Szoval azt akarja,hogy ezentul soha soha ne engedjem a kutyamnak azt a nagy örvendezést amikor hazajövök?Én annyra imádom mikor ezt csinalja.Vagy csak addig kell igy megvonni tőle a figyelmet ,mig meg nem tanulja ezt a falkavezerség dolgpot?
Nem tudom,én eleg szkeptikus vagyok,rengeteg gazdát és annak fantasztikus kutyáját ismerek,akik soha nem olvasták Fennelt,a kutyus izgatott mikor a gazdi jön,mikor enni kap,egy agyban alszik vele,de ettől még engedelmes.
Jah és a másik,amit nem értek ez a verés dolog.Én eddig teljesen ellene voltam,de sokan lehülyéznek miatta,mert állitolag máskepp nem tanul egy kutya.(Jó,most nem verésre gondolok,hanem egy fenékrecsapás,vagy ilyesmi,tényleg belefér?)Vagy milyen más módszeretek van amikor a kutya rosszat csinál?
Istenem!
Ha Fennelről van szó mindenki azzal jön: Nem örülhet nekem a kutyám ha hazajövök??!
Nem értitek meg a könyvet!
Akinek nem jött be elmondom miért: mert egy feladatot 100%ig kell véig csinálni nem elég 80%ig( magyarán előbb-utobb ráhagyom a kutyára) Pl: nem akar odajönni 3dszorra sem nembaj már elegem van és hagyom az egészet a francba..
Ilyenkor győzött a kutya akarata!
Lehet domináns falkazvezér típusú kutyával minden szabály és tanítás nélkül együtt élni..
csak nehogy az történjen (amiket hallunk/ olvasunk ujságokból/ tv-ből) hogy : 5év után a gazdáját imádó kutya egyszer csak etetésnél megharapta a gazdáját!!
Na ilyenkor mindenki szalad elaltatjuka kutyát mert ez egy hülye kutya.. közben meg se fordul a fejünkben hogy a Vezér előbb utobb ki is mutatja ezt:
Amikor én gyerek voltam papámnál kinnt volt egy keverék szuka kutya.. nem értettem mit miért csinál: tipikus: séta: elöl a kutya húzott stb
etetésnél: olyan teret követelt meg magának hogy a tálja közelébe se mehettél, nem hogy belenyúlnál..!
ha idegen jött? elénk állt.. védett!
idegességébe ha eltűntünk( mert ugye csak hétvégeken tudtunk kimenni) hiába volt ott a Papánk a kuyta idegességébe elkezdte rágni a farkáról a szőrt..
És akkor " túlzás" a Jan Fennell?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!