Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Baj, ha nem ivartalaníttatom...

Baj, ha nem ivartalaníttatom a tacskómat?

Figyelt kérdés

Kaninchen méretű tacskó és kan kutyus.

Nem azért, mert tenyészteni akarom, nem akarom tenyészteni.

Csak nem tudom, olyan hiányosnak érzeném "töketlenül". Városban lakunk, sok kutyus lakik itt, nem szeretném, ha elveszítené az érdeklődését.

Én egy olyan kis vagány kutyust szeretnék.

Egyébként itt senki nem ivartalanítja a fiú kutyáját. Sokszor még a szukákat sem.

2019. júl. 15. 17:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
86%
Neked se lenne jó, ha körülötted mindenhol bombacsajok járkálnának, de nem csinálhatnál velük semmit. Az ösztön viszont hajtana. Egy kan kutya a tüzelő szuka közelében konkrétan megőrül és a párzásig nem is nyugszik. Szóval ez ilyen formában kb kínzás neki. A kutya nem ember, nem fogja fel, hogy "jajj, töketlen lettem". Csupán megszűnik a belső kéztetése a párzásra.
2019. júl. 15. 19:13
 12/16 anonim ***** válasza:
89%

Egyébként nekem 7 évesen lett ivartalanítva a kan kutyám, mert az előző gazdája hasonló felfogás miatt nem akarta. A kutya minden ivaros kanra morgott, sokszor össze is balhézott velük. Tüzelő szuka a környéken, kész őrültek háza volt. Alig bírtam elhúzni, konkrétan a betont kaparta, habzott a szája, hágta volna ezerrel. Látszott, hogy teljesen be van gerjedve. Pórázról elengedni nem lehetett, ha szagot fogott a szukák miatt, nem volt behívható. Emiatt nem is lehetett rendesen lemozgatni. Na én ezt meguntam, egy hónapig volt nálam ivarosan. Azóta a minta kutya lett, teljesen behívható, első szóra jön. Más kan kutyákkal is remekül kijön, sosincs balhé. Tüzelő szukának hevesen csóvál, nem őrül meg tőle. Végre le tudom mozgatni. Szabadon játszhat más kutyákkal.

(Előző válaszoló voltam)

2019. júl. 15. 19:22
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes és segítő válaszokat! Meggondolom. Csak félek attól, hogy olyan lesz, mint akiket láttunk eddig ivartalanokat. De átgondolom.

A bunkók meg rágjanak vasat!

2019. júl. 15. 19:28
 14/16 anonim ***** válasza:
83%

Ivartalan kanom van.

Állandóan játszana más kutyákkal, érdekli az összes kutya, a tüzelő szukák is, de nem szökik utánuk és nem csinál felesleges almot.

Le sem lehet lőni, folyamatosan mozog, pörög, játszik, ugrál.

És sportkutya ;) , igen, ivartalanul (engedelmességizünk, eredményesen ráadásul, külföldi versenyekre is járunk) , plusz mentőkutya is.

A közömbös jelzőtől meg nem is állhatna távolabb. Minden, de komolyan MINDEN érdekli, a kutyákért egyszerűen meg megőrül.

Szóval az, hogy egy kutya mire hogyan reagál az jellem és nevelés kérdés, nem pedig ivartalanításé.

2019. júl. 15. 20:01
 15/16 anonim ***** válasza:
59%

"Én egyetlen kisgyereket ismerek jobban. Ő hisztis, akaratos, agresszív. Mivel ez a taasztalatom, ezért azt gondolom az összes gyerek ilyen, így teljesen megtiltanám a gyerekvállalást."

Na, kb ilyen szintű az "egyetlen ivartalan kant ismerek, de az nem tetszik" hozzáállás.

2019. júl. 15. 20:31
 16/16 anonim ***** válasza:

#12 vagyok. Amúgy baja nem lenne az ivartalanítás hiányától. Ettől nem leszel rossz gazdi, mindenkinek szíve joga eldönteni. Idősebb korában hererák jöhet elő, ami nyilván nem jó. Annak műtéte már komplikáltabb, főleg ha öreg a kutya (12+). Én az ivartalanításnak csak előnyét tapasztaltam. Szerintem 2 esetben érdemes ivarosan hagyni a kutyát:

-ha tenyésztenek vele, mert így nyilván van alkalma párosodni

-egészségügyi állapota nem teszi lehetőve a biztonságos altatást (értsd: nagyon öreg, szívbeteg stb)

2019. júl. 15. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!