Baj, ha nem ivartalaníttatom a tacskómat?
Kaninchen méretű tacskó és kan kutyus.
Nem azért, mert tenyészteni akarom, nem akarom tenyészteni.
Csak nem tudom, olyan hiányosnak érzeném "töketlenül". Városban lakunk, sok kutyus lakik itt, nem szeretném, ha elveszítené az érdeklődését.
Én egy olyan kis vagány kutyust szeretnék.
Egyébként itt senki nem ivartalanítja a fiú kutyáját. Sokszor még a szukákat sem.
De nem feltétlenül fog lenni daganata.
Ha esetleg mégis, akkor is meg lehet műteni.
Gondolom férfi vagy és a saját tested miatt tartasz tőle. A kutya nem ember, nem feltétlenül jó neki megőrülni más nőstényekért meg verekedni ivaros himekkel.
Ivartalanul hosszabb, boldogabb, nyugodtabb, egészségesebb élete lesz. És nem, nem lenne here rakja, ha ki van herélve.
Az ivartalanítás nem veszi el a kutya egyéniségét, kedvét, játékosságát, szociálisságát. Csak a tüzelő szukák iránt nem lesz érdeklődés.
Emellett ha már alakul ki daganat vagy akkut gyulladás, nem egy kis könnyű rutin műtét lesz, mint egyébként lenne most. Sokszor nem is műthető! Sokszor mire észreveszik a daganatot, az már tovább is terjedt.
Nekem sportkutyáim vannak, kanok, oda kell, hogy ivarosak legyenek. Én 7-8 éves korban ivartalanítom őket, ha nyugdíjba mennek.
A sporthoz miért kell, hogy ivarosak legyenek?
De itt senkinek nem lett baja, amiért ivaros maradt.
Elvégre ez lenne a természetes.
Viszont akit ismerek, aki ivartalanította fiú vagy lány kutyáját, az egyáltalán nem játékos, nem is érdekli más kutyák, csak ilyen közömbös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!