A kutyasíp hangja vonza a kutyákat, vagy menekülnek előle?
Ha vonza, akkor csak azért, mert be vannak tanítva, hogy ha meghalják, akkor odamennek a gazdihoz?
Vagy van belőle kétféle, olyan is amit szeretnek, meg olyan is amit nem?
van olyan amit direkt kutya ó sípként árulnak, ez olyan hangot ad ami kellemetlen a kuytáknak.
a behívós sípnak nyilván nincs kellemetlen hangja. mint ahogy sok kutya odafut az emberhez tanítás nélkül is ha az hívja a síp hangjára is reagálnak, de a biztos használatához nevelés szükséges.
"a behívós sípnak nyilván nincs kellemetlen hangja. mint ahogy sok kutya odafut az emberhez tanítás nélkül is ha az hívja a síp hangjára is reagálnak, de a biztos használatához nevelés szükséges."
Ne haragudj, de ez úgy baromság ahogy van. Nincs olyan h egy kutya úgy születik h egy ember által készített tárgynaka a hangja beléjük van programozva és arra egyből rohan az emberhez....tanítás nélkül, persze...
A kutyasípokat azért használják mivel magasabb frekvencia tartományban szólnak, így azoknak a "hangját" messzebbről is meghallják. Ám egy kutya sem ismeri/tudja h mit kell tenni - ha meghallja ezt a sípot - anélkül h meg lenne rá tanítva. (most majd biztos jönnek olyanok akik elmondják h az ő kutyájuk ilyen meg olyan okos volt h tanítás nélkül ismerte a sípot és tudta mit kell csinálni.... urban legends :oP)
Egy szó mint száz: a kutyasípoknak a frekvencia tartománya más - magasabb frekvenciát is kiadnak, ezért nagyobb a hatótávolságuk és a kutya azt is meghallja.
"mint ahogy sok kutya odafut az emberhez tanítás nélkül is ha az hívja a síp hangjára is reagálnak, de a biztos használatához nevelés szükséges."
Ne haragudj akkor elég félreérthetően fogalmaztál, mert ebben szó szerint benne van h "odafut az emberhez tanítás nélkül is".... és hozzáteszed, h természetesen "a biztos használathoz nevelés kell"
Nekem ebből az jött le, h szerinted a legtöbb kutya tanítás nélkül is odamegy a síp hangjára, de azért az a tuti, ha gyakorolunk vele.
Értem én h nem ezt akartad mondani, de akkor fogalmazz árnyaltabban és érthetőbben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!