Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bezárva tartott kutya nevelésé...

Bezárva tartott kutya nevelésének elkezdése?

Figyelt kérdés

Gyermeki fejjel nem igazán törődtem a kutyával,és ezt bánom.A fejét mindig kidugja a helyéről,meg lehet simogatni,be is lehet menni hozzá,olyan 3 méter széles,15-20 m hosszú közötti placcon van,minőségi kaját kap,oltva stb,de tudom ez így nem élet neki.

Szeretném megnevelni,mivel legutóbbi kiengedése során megjelölt mindent,illetve nagyon vadul ugrált az emberre már már támadó jelleggel.

Van kéznél póráz is,szeretném ha a kutya megértené mikor kell visszamennie a helyérem,mivel okos és tudja mikor akarom visszavinni.

Elsőre kicsit zavaros tudom,de örülnék ha segítenétek.

#kutya #nevelés #agresszív #territoliális
2019. júl. 13. 19:58
 1/6 A kérdező kommentje:

Szóval az a lényeg,hogy kölyök korában kikaparta a virágoakt és szétrágott mindent,ezért lett bezárva.Sajnálom szegényt,de nem bírok vele,nem is az én kutyám,én csak egy tanácstalan gyerek vagyok.

Hogyan tudnám átvenni a falka vezér szerepét elsősorban az érdekelne,hogy ezt a territorialis viselkedest mint a terulet megjelolese es az agresszio kikeruljuk.

Sokkal jobb lenne neki és nekünk is ha nyugodtan ki lehetne engedni anélkül hogy félne az ember attól hogy bármit csinálhat.

2019. júl. 13. 20:01
 2/6 anonim ***** válasza:
88%

Nem falkavezérnek kell lenned, hanem nevelni a kutyát, ami idáig elmaradt.

Egyedül nem fog menni. Neten írt tanácsokat sem biztos, hogy megfelelően tudod végrehajtani.

Neked egy kutyaiskolára van szükséged, ahol az alap dolgok megtanításban segítenek.

2019. júl. 13. 20:19
 3/6 anonim ***** válasza:
80%

Hú, hát ez így nem fog menni, mármint a te hozzáállásoddal. Szerencsétlen kutya egyrészt sosem lett nevelve, ezért nem is sejti, hogy te mit vársz tőle, másrészt a bezártság miatt érthetően extra izgatott, amikor végre történik vele valami. Te meg pont emiatt neheztelsz rá, és elvárod tőle, hogy olvasson a gondolataidban és a semmiből is értsen. Hogy legyen olyan szófogadó kutya, mint azok, akikkel rengeteget törődtek, akikre rengeteg időt szántak. Na így ez nem fog menni.

“szeretném ha a kutya megértené mikor kell visszamennie a helyére”

Hát de miből? Hogy gondoltad? Itt tényleg csak a kutyaiskola segít, ahol megtanítják NEKED az alapokat: hogy hogyan kommunikálj a kutyával. Neked kell lemenned az ő szintjére, mert a kutya nem tud ugye beszélni, így hát nincs más módszer.

2019. júl. 13. 20:27
 4/6 anonim ***** válasza:
76%
Ahogy az előzőek írták itt tényleg csak a kutyaiskola segíthet. Ott mindkettőtöknek megtanítják hogyan kell viszonyulni a másikhoz, mert úgy látszik neked is bőven van tanulnivalód, nem csak neki.
2019. júl. 13. 20:41
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Fennel Kutyapszichologia c konyve leirja a sorrendiseg szabalyait. Amitol a kutya automatikusan hallgat rad!

Fulop norbert: Te leszel a kutya kikepzo c konyve leirja,h tanitsd a kutyat alap parancsokra.

A kutyaiskolak szegyent vallottak. Agresszivve nevelik a kutyat . Nem fogad szot tobb kutyaiskolas kutya a gazdajanak. Nem ajanlom oket.

Te etesd egyedul a kutyat . Az az alapja.

2019. júl. 13. 23:46
 6/6 anonim ***** válasza:
A kaparáson, rágáson minden kölyök átesik. A kanok pedig mindent jelölnek, ezek természetes dolgok. Hozd el a sulinkba.
2019. júl. 14. 06:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!