Mit tennétek ha felnőttként szülővel laktok, és nem egyeznek bele, hogy kutyátok legyen? Elköltözni nincs pénz.
Bár ez a kérdés már nem az állatok kategória, de nekem pl. 26 éves koromra saját házam volt.
Önrész + hitellel. (Az önrészt is én spóroltam össze)
Kicsi és szerény volt, de az enyém.
Később eladtam és nagyobbat vettem.
Ha a felnőtt koromban is arra szorulok, hogy a szüleimnél lakjak és nem engedik a kutyát, akkor nem csipogok és elfogadom, hogy nincs kutya. Annyit tehetsz esetleg, hogy megkérdezed, miért nem szeretnének kutyát - illetve ha mindenképpen társállat kell, akkor azt is, hogy mi az, amit beengednének a házba, milyen feltételekkel.
Amit nem láttam még felsorolva az az, hogy a kutya az családi projekt. Ahhoz, hogy mindenki tudja kezelni, mindenkire hallgasson, mindenkinek ki kell vennie a részét a neveléséből és mindenkinek gyakorolnia kell vele. "Majd én mindent megcsinálok" nem létezik.
Ettől függetlenül még nem kell keresztet vetned a kutya projektre, ha annyira ráérsz, hogy egy kutyával megfelelően foglalkozz, akkor arra is ráérsz, hogy fejleszd a kutyás tudásodat: kikopup összes videói, kutyás könyvek, én pl. most végre megrendeltem Leslie McDevitt Control Unleashed könyveit, ami a legtöbb magyarul elérhető szakirodalommal ellentétben nem trükktanításról szól, hanem nevelésről, problémamegoldásról és megelőzésről. A tudás nem vész kárba, nem veheti el tőled senki...
Hát úgy, hogy szépen gyűjtögetsz, nem kutyára költesz, türelemmel kivárod azt az időt, amikor már esetleg hitellel kiegészítve tudsz venni egy kisebb lakást, ahova majd vihetsz kutyát.
Azt a havi 20-30 ezret, amit most kutyára szánnál, rakd félre, annál hamarabb tudsz költözni. Kutyád bármikor lehet. Tanuld meg, hogy nem feltétlenül kapod meg azonnal, ami épp a fejedből kipattan. Sőt, általában nem kapod meg azonnal.
34 éves koromra lett saját házunk a párommal, és akkor lett kutyánk. Pedig én is szerettem volna mindig is, de se szülőknél, se albiba nem lehetett. Tudomásul vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!