Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tennétek ha felnőttként...

Mit tennétek ha felnőttként szülővel laktok, és nem egyeznek bele, hogy kutyátok legyen? Elköltözni nincs pénz.

Figyelt kérdés
2019. júl. 10. 21:32
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Egy ház megvásárlása, meg egy kutya tartása nálunk, normális emberek között nem kerül egy mondatba. Ha csak egy szobát bérelnék ki, nyilván nem lehetne kutyám akkor se. Errefelé egy lakás bérlése havi 120 ezer.
2019. júl. 10. 22:29
 12/26 anonim ***** válasza:
95%
Kérdező, mióta szeretnél kutyát? Mit tettél meg eddig a cél érdekében, mennyi pénzt gyűjtöttél rá? Ha eddig nem volt semmilyen állatod akkor meglepetésként fog érni, hogy nem csak a havi kajáját kell majd biztosítanod.
2019. júl. 10. 23:07
 13/26 anonim ***** válasza:

Igazából én ilyen esetben megkérdezném, hogy miért nem szeretnének kutyát. Van olyan gond, amit meg lehet oldani. De például ha egy lakásban laktok (vagy akár egy kertes házban, igazából ez lényegtelen), és te szeretnél egy benti kutyát, viszont ők nem pártolják a bent tartott állatokat, akkor ez egy olyan probléma, amivel nem nagyon lehet mit kezdeni. Szóval fontos, hogy miért nem engedik a szülők.

Mennyi időd lenne a kutyára? Nem lehet, hogy azért nem akarják a szüleid, mert pl. tudják, hogy nem lenne rá kellő időd, energiád, pénzed? Mert hosszútávon elég drága egy kutya tartása. Most is, baja volt az egyik kutyámnak, 50 ezret rögtön el is vitt... Mindenesetre így nem nagyon lehet tanácsot adni, hogy nem tudjuk, hogy miért ellenzik. :/

2019. júl. 11. 00:47
 14/26 anonim ***** válasza:
94%

Semmit. Gyűjteném a pénzt elköltözni. Már csak az oltásai a két kutyámnak a három havonta ajánlott Bravoecto cseppekkel és az ajánlott féregtelenítővel meghaladja bővel a 15-öt, amit itt írt valaki.

Akármikor lehet rosszul valamelyik, az egyiknek pl cseresznyeszeme lett, amit meg kellett műtetni és az bizony volt egy harmincas.

Az orvos mellett, akit lehet bármikor meg kell látogatni, ahogy fentebb írtam, ott az etetése, nem mindegy mit adsz neki, allergiás e, bírja e a gyomra, stb.

A fogápolás...

A játékok, ruhák...A napközijük...

Az etetés és a doki már az, amire mondom, ha nincs pénzed elköltözni, ne tarts kutyát.

Spórolj, költözz és rendes fizetés mellett fogadj örökbe.

2019. júl. 11. 05:39
 15/26 anonim ***** válasza:
94%

Semmit. Nem lesz most kutyád, ennyi. Majd, ha saját otthonod lesz, ott majd azt csinálsz, amit akarsz.

Nekünk sosem volt kutyánk, és mindig is szerettem volna, de amíg a szüleinél laktam, elfogadtam, hogy nem lehet, mert ők nem szerették volna. Amint elköltöztem, azonnal mentem menhelyre.

Ez ennyire egyszerű. Fogadd el!

2019. júl. 11. 08:05
 16/26 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele,sose engedtek semmit,mert "az ő házuk". anyám meg az agresszív állat férje. a ház csak anyámé. hálistennek egyik sincs túl jó eü állapotban...nekem meg nincs testvérem,se más élő rokonom. szóval meglátjuk ki nevet a végén. lesz még nekem macskám itt. persze az elköltözésben nem segítenének sose csak baszogatnak. kivárom.
2019. júl. 11. 11:39
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező (7-es válaszára)

6-os vagyok és nem tudom mit hadoválsz, én egy szót nem írtam a pénzről.

Ellenben létező problémáról írtam, amire viszont nem válaszoltál.

Mi a garancia, hogy az elkövetkező 15 évben iskola, munka, párkapcsolat, összeköltözés, esetleg albérlet miatt nem a szüleidre marad a kutya sétáltatása, mozgatása, orvoshoz cipelése, vagy betegségében ápolása?

Ezt úgy kérdezem tőled mint szülő, aki sok tiltakozása ellenére is maga pucolta az aranyhörcsögöt, pátyolgatta a macskát és egy nap 2x porszívózott perzsa macska után, most meg 2 éve nem tud elmenni egy hétre kórházba a gerincével a ráhagyott kutya miatt, holott egyiket sem ő akarta.

Nos ezekre a kérdésekre vártam volna választ, de ez valahogy nem sikerült neked!

2019. júl. 11. 11:58
 18/26 anonim ***** válasza:
97%

Én teljes mértékkel egyetértek a 6-os és 17-sel. Kérdező, azért is, mert Azt írod "Kutyatáp legyen havi húsz harmincezer maximum. Egy lakható lakás, vagy inkább kis ház meg 20-30 millió forint. Egy napon sem lehet emlegetni." és én itt már azt mondom, ha valaki ennyit gondol egy kutyáról, nagyon arcra fog esni és nagy az esélye, hogy a szülőkre marad. A kutya nem annyi, hogy néha elcammogsz vele orvoshoz meg naponta eléteszed a tápot, hogy egyél, meg milyen menő már, hogy egy kutyával körberohansz a lakótelepen.

A régi legjobb barátnőm külföldön örökbefogadott egy kutyust, hazahozta. Állandóan papolt, hogy így állatok, úgy állatvédelem és neki ilyen meg olyan fontos a kutyája, de a szülei (mert velük élt felnőttként külföld után) gondozták őt, vitték sétálni, vitték orvoshoz, stb., mert a csaj állandan külföldre utazgatott élményt gyűjteni, költözött is ki külföldre, csak este vitte le a kutyát, mert a nap többi szakaszába a szülei vitték, hogy nyugodtan készüljön a munkába vagy hétvégén tudja nyugodtan csinálni a fősulit, stb.

Egy kutya minimum 10 éves terv, van, aki 20 éves koráig is elél. Azalatt akármi történhet, amikor már nem fér bele se az idődbe se az energiádba és ezt a szüleid is jól tudják.

Illetve a kutyát minden nap le kell vinni 2-3x, de akármikor előjöhet nálad, hogy magas lázzal ágynak esel vagy csak épp megy valami izgi a tv-ben vagy nincs kedved kimenni, mert hideg van vagy csak nem bírsz felébredni reggel korábban... és ezt a szüleid is tudják.

Ott van a doki, pl beszakad a körme vagy toklászt kell kiszedni vagy akármi baja van, Te pedig nem tudod épp finanszírozni, mert havi 20 ezret szánsz rá, hogy csak kaját veszel - szüleid is jól tudják.

Ha vedlő kutya, akkor porszívózhatsz utána, amíg nem szobatiszta takaríthastz utána; ha szétrágja a dolgokat, akkor is.

Illetve iskola - mi a garancia, hogy Te elviszed minden hétvégén a suliba és nem mondjuk befiztetitek a díjjat (amit úgyszintén bele kell kalkulálni a pénzbe, amit havonta a kutyára szánsz) és foglalkozol is vele utána? A szüleid ezt is tudják.

A fent leírtak alapján nemet mondanak; mert nem akarják, hogy rájuk háruljon a felelőség, mert, pl, ha ott vana kutya, simán mondhatod, hogy gondozzák ők helyetted, mert Te eluntad, illetve a kutya az ő szőnyegüket pisili le, az ő székeik lábát rája meg, stb.

Továbbra is azt mondom vagy keress egy albit, ahova állatot is beengednek és költözz oda majd fogadj örökbe egy kutyust vagy gyűjts pénzt.

2019. júl. 11. 12:41
 19/26 anonim ***** válasza:
92%

Istenem, már többször feltetted ezt a kérdést, ami magában nem lenne baj, de te eléggé barom felfogású vagy.

Szülőké a ház, örülj, hogy nem rakják ki a segged felnőtt ember létedre. Ha nem tudsz a saját lábadra állni, akkor az van amit mond, akinek a házában laksz. Kész.

Megoldás? Vagy elköltözöl vagy nincs kutya. Ha meg ezt nem bírod felfogni, akkor amúgy sem kell neked kutya.

2019. júl. 11. 19:18
 20/26 anonim ***** válasza:
Akkor nincs kutya. Ilyen egyszerű.a
2019. júl. 11. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!