Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért fél a kutyám mindenkitől?

Miért fél a kutyám mindenkitől?

Figyelt kérdés
Nem megy odasenkihez hozzám sem nem lett bántva soha. Kiskorában sem. Tenyésztőtől lett véve. Jelenleg 6 hónapos folyton kedvesen lett vele beszélve stb. De nem jön oda hiába hívjuk. Másik kutyáktól nem fél. Idegeneket meg ugat. (Törpe tacskó)
2019. júl. 6. 12:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
33%

Nem tenyésztő, hanem szaporító. Te állatkínzást követtél el, ugyanis a 8 hetes kor előtti elszakítás annak számít. A kutyád pedig valamilyen tacskó keverék. Emellett borzasztó rossz idegrendszerű. Valószínűleg te is ráraktál egy lapáttal erre, gondolom rengeteget dicsérted és jutalmaztad ("nyugtattad") ezért a viselkedésért, tehát te tanítottad meg, hogy még aktívabban féljen, stresszeljen és ugasson.

Sajnos tény, hogy kevés kivételtől eltekintve, aki szaporítótól hoz el kutyát, nem lesz jó gazda. Mert az ember felelősségtudata és tudatossága nem alakul ki varázsütésre.

2019. júl. 6. 16:34
 12/15 komis1 ***** válasza:
36%

Azt írod, a kutyáktól nem fél, csak az emberektòl. Ebbòl arra következtetek, hogy nem a túl korai, 5-6 hetes kori elhozatal a ludas. Hiszen ezek szerint ott a kutyákat megszokta. A gondot te okoztad azzal, hogy a szocializációs időszakban ( ami kb a 13. hétig tart), be volt zárva a lakásba, hem találkozott idegen emberekkel, idegen helyszínekkel, idegen szituációkkal.

Láttam már olyan kiváló idegrendszerù kutyát, amelyik "túlélte", hogy a szocializációs időszak kimaradt, de ez általában a kutyák többségét használhatatlanná teszi.

Egyébként én annak idején a valaha volt legjobb kutyámat szintén 5-6 hetes korában hoztam el, igaz, hogy én tisztában voltam a szocializációs időszak jelentőségével, nem is maradt ki neki. Olyan csodálatos kutya lett belòle, amilyenròl azelőtt nem is hallottam. Igaz, hogy eleve kiváló képességekkel, kiváló idegrendszerrel született. Egy ilyen kutyát nehéz lett volna elrontani.

A ti esetetekben valószínűleg egy eleve gyengébb idegrendszerű kutya találkozott egy hozzánemértò gazdával, ez lett belőle.

2019. júl. 7. 03:47
 13/15 A kérdező kommentje:
Lehet volt 8 hetes a kutya megmondom őszintén pontosan nem tudom. Nem dicsértem agyon csak akkor ha oda jött... Ma egyébként vihar volt ki lett nyitva az ajtó kicsit szellőzzön és beszaladt. Oda bújt hozzánk.
2019. júl. 7. 15:41
 14/15 A kérdező kommentje:
meg néha oda jön hozzám ha hívom. 10 ből 2x.
2019. júl. 7. 15:42
 15/15 anonim ***** válasza:
Gondolom, törzskönyve nincs.
2019. júl. 7. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!