Tanácsot kérek gyorsan! MÉRGEZÉS?
A szomszédunkban lakik egy hatalmas termetű németjuhász kutya. Jó kondiban van, de a gazdái amúgy a legfinomabban szólva férgek. Valószínűleg valakivel összeveszhettek (másra nem tudunk gondolni, baromi összeférhetetlenek), de most reggel amikor kivittem a szemetet láttam, hogy a kapujukban volt egy egérírtó kistasak (olyan áttetsző kis négyzetalakú. Ismerem, mert mi is vettünk ősszel ilyet, pirosas paszta van benne, azt hiszem, mi protectet vettünk). Egy ilyen tasakot láttam, de a kerítésen keresztül nem nagyon látszik, hogy a magas gyomban van-e még. A kutya sehol, valószínűleg valahol fekszik a gyomban vagy a házában, tehát nem tudjuk, hogy mi van vele. A szomszédok nincsenek itthon (harag ide vagy oda természetesen szólnék nekik, ne a kutya igya meg a tetvességük levét).
Mit tehetnénk? Beleavatkozzunk egyáltalán? Annyira sajnáljuk a kutyát, de mi van, ha csak bedobták az üres tasakot, mi meg vaklármát csapunk (mondjuk egyelőre esélytelen, mert nincs itthon senki), még jobban magunkra haragítjuk őket. Van valami, amit a biztonság kedvéért adhatnánk a kutyának, de ha mégsem evett mérget, akkor nem ártana neki?
Hívtam az ügyeletet, hogy megkérdezzem, de azt mondták, csak injekciót lehet adni. De idegennek, zárt kerítésen keresztül??? Nincs valami házi praktika? Hátha....
Köszi előre is!
ui.: fél hétig vagyok itthon, utána el kell mennem, hálás lennék, ha addigra mondanátok valamit.
Sziasztok! Elmentünk az ügyeletes gyógyszertárba, de K vitaminjuk nem volt (kedden jön valami szállítmány, akkor kapnak), viszont azt mondta a patikus, hogy végső esetben adhatunk neki humán vitaminkomplexet, hát kapott a drága egy egész actival 50 pluszt összetörve, májkrémmel.
Egyelőre semmi nem látszik rajta, így nem tudom eldönteni, hogy tényleg csak vaklárma és nem is evett mérget, vagy átvészelte, vagy ami a legrosszabb: ne adj ég ennyire lassan hat a méreg?
Tudja valaki, hogy mennyi idő alatt hat(na), ha megette (volna)? Gazdáinak se híre, se hamva, de nem voltunk itthon délután, lehet, hogy volt itt valaki etetni, ha esetleg elutaztak.
Utolsó: köszönöm a dicséretet és természetesen - ahogy azt először is leírtam - azonnal szólnék a gazdáinak (vagy aki éppen eteti), ha találkoznánk.
Jobb híján dobtam a postaládájukba egy figyelmeztető levélkét. Most már csak attól félek, hogy amilyen idióták, még minket fognak gyanúsítani, ha mégis baj lesz.
Szia!
Tudod azoknak a gyökereknek a nevét?
Ha igen, akkor telefonkönyvbe keresd ki a nevüket és hívd fel őket! Szerintem az a bogárírtó méreg 1-2 nap alatt végezne a kutyával
10/l
Igen, úgy tűnik. Ma egész nap itthon voltam, de semmi mozgás náluk, a postaláda lyukán át látszik, hogy bent van a papírka, amire a figyelmeztetést írtam.
Máskor is csináltak már ilyet: elmennek 4-5-6 napra nyaralni, hegyekben hagynak száraztápot és 5-6 vödörnyi vizet a nyitott kocsibeállóban, árnyékban. Azzal nem törődnek, hogy az felmelegszik, megposhad, bogarak döglenek bele...de ez más tészta. Végül is azt nem mondhatjuk, hogy éhezik/szomjazik a kutya, bár vitathatatlanul felelőtlenül tartják.
Az a kérdés, hogy ha evett a rágcsálóírtóból, akkor kb. mennyi idő alatt látszana rajta? Ma is adtunk neki vitamin komplexet kenőmájasba nyomva, de nem tudom, hogy ez elég hatásos-e.
K vitamint kell adni neki..
Vagy ha megvan a szer neve, keress rá a gogle ben az ellenszerre, és hívj ki egy állatorvost..
Bár jókor írom én is ezt már :)
Nem feltétlenül jelenti azt ha nincs baj, hogy nem ette mega mérget..
Csak tudod vannak ennél is dózisok..
Elképzelhető, hogy az a tasaknyi egérméreg meg se kottyan egy ekkora testű kutyának, de én azért résen lennék, vagy legalább szólnék annak a bunkó szomszédnak, hogy figyeljen mert van egy rosszakarója...
És közöld vele azt is nyugodtan, hogy igaz hogy te egy parasztnak tartod, de a kutya miatt aggódsz és add neki oda a zacskót amit találtál...
Hátha magába száll egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!