Kutya nevelési tanácsot kérek. Segítesz?
Sziasztok, van egy keverék tacsiféle kutyám. Találtam kölyökként. Második kutyának befogadtuk. Mivel nekünk kertes házunk van, és a kert is fontos, ezért az egész első udvart elkerítettük nekik, hogy elöl tudják a házat őrizni, és futkározni. kb 200-250m2
A kerítés kb 120-130 centi magas, de ez a kis mocsok átugorja, és kertben kártékonykodik. Lelegeli a dísz sást, a szőlőt le háncsolja, össze szedi a lehulló gyümölcsöket. Hihetetlen számomra, de átugrik, a kerítés mellett fut, kanyarodik egyet és átugrik. A macskától tanulta. A másik kutya, ami egy fajta tiszta németjuhász, az nem ugrik át, pedig...
A, hogy tudnám leszoktatni az átugrálástól?
Ami elszomorít, hogy nem is a legalacsonyabb pontján ugrik át :S
Szüleim megunták és megkötötték, szegényen látom lelki beteg, és össze van szakadva.
El akartam vinni sétálni, eddig nem volt hordva, mert délutánonként, labdáztunk, meg a két kutya állandóan játszik. De nem lehet sétálni vinni. Póráz mentén a kapuig megy, aztán csak húzni lehet.
Persze eddig azt tanulta, hogy, hiába van nyitva a kocsibejáról, nem mehet ki.
B, át lehet nevelni?
Megkötés helyett nem lehetne megemelni azt a kerítést?
Az remek dolog, hogy megtanulta : a kapun tilos a kimenetel. Meg fogja tanulni, hogy pórázon veled szabad kimenni. Szerintem eleinte csak annyit menjél vele, amennyit akar kint. Ott , ahol lecövekel, engedd szagolgatni, nézelődni,persze pórázon. A kíváncsisága biztosan erősebb lesz és rájön majd a séta ízére.
A kerítés nagyon hosszú, kb 30 méter. A szülők szerint optimálisabb a póráz. :(
Ha pórázra kötöm, a kapug jön, ha én kiléptem megtorpan, és csak cibálni visznek.
Arra gondoltam berakom a kocsiba és elviszem valahova, ahol gyakorolhatunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!