Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya nevelési tanácsot...

Kutya nevelési tanácsot kérek. Segítesz?

Figyelt kérdés

Sziasztok, van egy keverék tacsiféle kutyám. Találtam kölyökként. Második kutyának befogadtuk. Mivel nekünk kertes házunk van, és a kert is fontos, ezért az egész első udvart elkerítettük nekik, hogy elöl tudják a házat őrizni, és futkározni. kb 200-250m2

A kerítés kb 120-130 centi magas, de ez a kis mocsok átugorja, és kertben kártékonykodik. Lelegeli a dísz sást, a szőlőt le háncsolja, össze szedi a lehulló gyümölcsöket. Hihetetlen számomra, de átugrik, a kerítés mellett fut, kanyarodik egyet és átugrik. A macskától tanulta. A másik kutya, ami egy fajta tiszta németjuhász, az nem ugrik át, pedig...

A, hogy tudnám leszoktatni az átugrálástól?

Ami elszomorít, hogy nem is a legalacsonyabb pontján ugrik át :S

Szüleim megunták és megkötötték, szegényen látom lelki beteg, és össze van szakadva.

El akartam vinni sétálni, eddig nem volt hordva, mert délutánonként, labdáztunk, meg a két kutya állandóan játszik. De nem lehet sétálni vinni. Póráz mentén a kapuig megy, aztán csak húzni lehet.

Persze eddig azt tanulta, hogy, hiába van nyitva a kocsibejáról, nem mehet ki.

B, át lehet nevelni?

2010. jan. 14. 21:31
 1/7 A kérdező kommentje:
No igen, bezzeg, ha a sz*rt kéne rágni, hogy fajtiszta, vagy fajta tiszta, mindjárt ugrana 10 csicska.
2010. jan. 14. 23:08
 2/7 anonim ***** válasza:

Megkötés helyett nem lehetne megemelni azt a kerítést?

Az remek dolog, hogy megtanulta : a kapun tilos a kimenetel. Meg fogja tanulni, hogy pórázon veled szabad kimenni. Szerintem eleinte csak annyit menjél vele, amennyit akar kint. Ott , ahol lecövekel, engedd szagolgatni, nézelődni,persze pórázon. A kíváncsisága biztosan erősebb lesz és rájön majd a séta ízére.

2010. jan. 15. 03:05
 3/7 A kérdező kommentje:

A kerítés nagyon hosszú, kb 30 méter. A szülők szerint optimálisabb a póráz. :(

Ha pórázra kötöm, a kapug jön, ha én kiléptem megtorpan, és csak cibálni visznek.

Arra gondoltam berakom a kocsiba és elviszem valahova, ahol gyakorolhatunk.

2010. jan. 15. 09:14
 4/7 anonim válasza:
Mennyi idős ez a kutya? Ha nagyon idős nem feltétlen lehet rajta nevelni, de ha megkötöttétek és lelki beteg az már bünti volt neki. Szerintem engedjétek el és ha megint csinálja: megkötés, kis fenyítés sem árt neki. (Bár mi vagyunk olyan hogyis fogalmaztad p*cs, hogy fajta kutyánk van.) De nem ez számít 1 nevelésben hogy fajta vagy nem. Egyébként azt szokták mondani, hogy a keverék kutyák értelmesebbek. Mielőtt támadás ér, sosem volt keverékem, jelenleg is 1 boxerünk van, de maximálisan intelligens.
2010. jan. 15. 10:13
 5/7 anonim ***** válasza:
Lehet, fél az utcától. Próbáld meg ölben, pórázzal a kezedben kivinni először a kapu elé.
2010. jan. 15. 16:53
 6/7 anonim ***** válasza:
leszoktatni nem is tudom hogyan lehetne, de a sétáltatás jó ötleg. próbált nasival kicsalogatni, egy idő után hozzá fog szokni hogy veled kimenet. gondolom összezavarodott, hogy ha nem mehet ki, akkor most miért akarod hogy mégis menjen.
2010. jan. 20. 19:15
 7/7 anonim ***** válasza:
Komplex megoldás kellene, javaslom olvasd el a kutyanevelési cikkeket ezen az oldalon: [link]
2011. febr. 6. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!