Csak én nem értek egyet ezzel az örökbefogadási rendszerrel?
Előre leszögezném, az én kutyáim kinti-bentiek, normális kaját kapnak, naponta vannak sétáltatva, alkalmanként a munkahelyemre is jönnek velem. Szóval tényleg jó életük van. Viszont sajnos viszont a legtöbb kutya nem ilyen körülmények között van tartva. És én meg is értem, hogy nyilván bizonyos dolgokat elvárnak állatvédő szervezetek (rövidszőrű vagy kistestű kutya esetén bejárás, ivartalanítási kötelezettség stb.), viszont elég sokszor túl lőnek a célon. Például minap láttam egy gazdikereso német juhászt. Leszögezték a posztban, hogy csak és kizárólag benti vagy esetleg kinti-benti kutyáként fogadható örökbe. Azért én ezt egy kicsit sokallom. És csodálkoznak, hogy teli vannak a menhelyek. A legtöbb nj tenyésztők is ad kertbe kutyát, ha amúgy van vele normálisan fogllakozva.
Ti melyiket támogatjátok? Egy kutya lazább követelményekkel de relatíve gyorsan találjon gazdára, vagy inkább várjon éveket (vagy maradjon örökké ott) csak mert az elég magas elvárásokat egy örökbefogadó sem akarja/tudja vállalni?
Egy 50kilós,vastag bundás keveréket nem fogok bent tartani. Kínzás is lenne neki ha nem szaladgálhatna. Egyet csóvál a farkával és lesöpör mindent,annyira kicsi a nappalink hogy megfordulni se tudna az asztal meg a kanapé között. A mostani kutyánkról van szó,menhelyről van,szerencsére nem a belebújnak a seggedbe és azt is előírják milyen színű nyakörvet tehetsz rá helyről. Adtunk érte 5k forintot jelképesen és már hozhattuk is. Alapból ivartalanítva volt,az út mellé volt kikötve egy karóra nyáron,természetesen nem árnyékba,étlen szomjan. Az összes csontja kilátszott. Német dog és labrador keveréknek gondolja az orvos,ahhoz képest volt vagy 20kiló. Nem hiszem hogy olyan rosszul menne a sora az út szélén hagyva meghalnihoz képest csak mert a kertben van. Ugyan úgy foglalkozva van vele,tanítva,sétáltatva mintha egy kis pincsi lenne bent.
Pontosan ugyan így néz ki,csak nem ennyire "kigyúrt" xD [link]
Képzeld el ezt a kutyát egy kanapén. Lefolyna a két végén. Ha kétlábra áll fel tudja tenni a mancsát a vállamra és magasabb nálam..Ja és hajlamos ölbe ugrani ha leülsz mert ő nem tudja mekkora. Simán letapossa a gyomrát bárkinek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!