Örökbefogadási napon totál kikészültem! Normális vagyok?
A kutyusom egy éve pusztult el sajnos, megöregedett. Mostmár úgy éreztem, hogy újra elfogadnék egy kis társat, nem emlékeztetne mindenben a régi barátomra, ezért elmentem ma egy örökbefogadási napra a városomban.
Annyira megérintett a dolog, hogy a könnyeimet nyeltem folyamatosan és közben úgy éreztem mindenki hülyének néz. Hogy lehet választani? Volt rengeteg még kölyök kutya, de felnőttek is, akiknek kevesebb az esélyük. Mindegyik játékos volt, szívesen bújt, a gondozók feltettek pár kérdést az életvitelemről és a felnőtt kutyák közül rá is mutattak párra, hogy ők tökéletesek lennének nekem. A picikből meg nyilván majdnem azt faragok még amit akarok az adottságait leszámítva.
Besokalltam és kutya nélkül jöttem haza. Rájöttem, hogy ez így nekem nem megy. Megannyi pici szempár és mind arra vár, hogy valaki hazavigye. Ha tehetném elhoztam volna az összeset. Anno egy alomból (4-5 kölyökből) kiválasztani az én kutyámat sokkal könnyebb volt, mint így több tucatot látni egy helyen.
A kérdésem azokhoz szól, akik menhelyről hoztak el kutyát! Ti hogyan viseltétek? Hogy választottatok? Kölyök vagy felnőtt kutyát lenne érdemesebb elhozni?
Szeretnék olyan valakit "kimenteni" onnan, akinek kevés esélye lenne új gazdira találni, még is szerethető.
Ha olyat szeretnél kimenteni, akkor válassz egy fekete, kicsit idősebb kutyát. Azok szinte egyáltalán nem mennek.
Én menhelyen voltam eddig 2x kutyát sétáltatni, én nem készültem ki, inkább örültem, hogy pár ebnek 1-2 vidám órát szerezhetek.
Én teljesen besokalltam. Nekem minden kutya kedves volt és mindegyiket tudtam volna sajátomként szeretni. Ezt el is mondtam az egyik menhelyes hölgynek, aki azt mondta sokan vannak így ezzel, de ők igyekeznek megtenni mindent, hogy segítsenek a választásban. Azt tanácsoltak látogassam meg őket többször a menhelyen és talán valamelyik majd jobban a szívemhez nő, mint a többi, addig is ők még gondolkoznak azon, hogy kik jöhetnének nekem szóba és e-mailben tartjuk a kapcsolatot, küldenek képeket.
Amikor az előző (fajtatiszta) kutyámat vettem, akkor bementem a kiskutyák közé, leguggoltam és az egyik gyakorlatilag a nyakamba ugrott azonnal szó szerint. Nem is tágított mellőlem. Kicsit ismerkedtem mindenkivel, de annyira egyértelmű volt, hogy ő kiválasztott engem, hogy szerelem volt első látásra. 2 hét múlva, amikor mehettünk érte, akkor ismét körbe lettem puszilva, nem volt kétségem afelől, hogy jól választottam. :)
Ma az örökbefogadó napon (nem a menhelyen volt), bármelyikhez odamentem, az boldogan ugrott a nyakamba. Gyakorlatilag mindenhol azt éreztem, hogy "engem vigyél haza", így nehéz a döntés. :)
Nekem nem a külseje számít és lényegében a kora sem. Az számít, hogy tényleg olyat szeretnék elhozni, akivel amellett hogy egymásra találunk (az én lelkemet nem nehéz megérinteni, így ezt nem tartom kritériumnak), még olyan is, aki már nehezen találna másik gazdit. Nekem ez fontos!
Egyébként a fekete kutyák kifejezetten tetszenek, így bár hallottam róla, hogy ők esélytelenebbek, nem értem miért. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!