Örökbefogadási napon totál kikészültem! Normális vagyok?
A kutyusom egy éve pusztult el sajnos, megöregedett. Mostmár úgy éreztem, hogy újra elfogadnék egy kis társat, nem emlékeztetne mindenben a régi barátomra, ezért elmentem ma egy örökbefogadási napra a városomban.
Annyira megérintett a dolog, hogy a könnyeimet nyeltem folyamatosan és közben úgy éreztem mindenki hülyének néz. Hogy lehet választani? Volt rengeteg még kölyök kutya, de felnőttek is, akiknek kevesebb az esélyük. Mindegyik játékos volt, szívesen bújt, a gondozók feltettek pár kérdést az életvitelemről és a felnőtt kutyák közül rá is mutattak párra, hogy ők tökéletesek lennének nekem. A picikből meg nyilván majdnem azt faragok még amit akarok az adottságait leszámítva.
Besokalltam és kutya nélkül jöttem haza. Rájöttem, hogy ez így nekem nem megy. Megannyi pici szempár és mind arra vár, hogy valaki hazavigye. Ha tehetném elhoztam volna az összeset. Anno egy alomból (4-5 kölyökből) kiválasztani az én kutyámat sokkal könnyebb volt, mint így több tucatot látni egy helyen.
A kérdésem azokhoz szól, akik menhelyről hoztak el kutyát! Ti hogyan viseltétek? Hogy választottatok? Kölyök vagy felnőtt kutyát lenne érdemesebb elhozni?
Szeretnék olyan valakit "kimenteni" onnan, akinek kevés esélye lenne új gazdira találni, még is szerethető.
1 hónap telt el, amióta kiírtam a kérdést, gondoltam jelentkezek.
Sokat jártam kint azóta a kutyák között, szoktam a helyzetet, kerestem az igazit. Közepes termetű kutyust szerettem volna jó természettel, akinek kevés az esélye egy új gazdira.
Amikor elmondtam, hogy olyan kutyust szeretnék, akire "rá se néz senki", de jó kedélyű, vidám, barátságos kutya, akkor bemutattak egy dog keveréknek. Koromfekete, fehér nyakkendővel. Minden belső szervem tiltakozott, nem... Mit kezdjek egy ekkora kutyával?? Aztán összeismerkedtünk és egymásba szerettünk. Gyakorlatilag az első héten éreztem (az ellenérzések ellenére), hogy ő lesz az. Még azért pár hetet rágódtam rajta, nem tudom hogy fog menni az együtt élés, de folyamatosan látogattam, szoktuk egymást és megszületett a döntés: hétvégén végleg hozzánk költözik, bővül a család egy hatalmas taggal. :)
Egy 10 év körüli öreg úr lesz az új családtagunk és bár előre félek az elvesztésétől, hiszen még a régi "szerelem" elvesztése is olyan friss, de annyira érzem, hogy jót teszek vele... :)
Minden simiért vigyor jár cserébe és bár nem egy tökéletesen jól nevelt úr, a menhelyen megtettek mindent, hogy ne törjön zúzzon, taposson agyon senkit és így növeljék az esélyeit. A közös sétáinktól egyenesen rettegek (nem túl póráz kompatibilis), de ígéretet kaptam arra, hogy segítenek erre is megtanítani, ha egyedül nem menne. Mindegy, ha nem tudom már rávenni sehogy így öreg korára a normális sétára, akkor is boldogabb élete lesz a hatalmas erdőszéli udvarunkban, mint egy menhely pici kenneljében. :)
Köszönöm a biztató szavakat és jó tanácsokat, MEGTALÁLTAM! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!