Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyám megtámadott egy másik...

M4teka kérdése:

Kutyám megtámadott egy másik kutyát, köteles vagyok fizetni?

Figyelt kérdés
A kutyám kiszökött és összeverekedett egy másik kutyával. A másik kutya gazdája meg sem próbálta elkerülni, hogy a két kutya egymásnak menjen. Tétlenül nézte, hogy harcol egymással a két kutya. Az én kutyám elszakította a pórázát. Megbeszéltük hogy megvesszük neki a pórázt. Három napra rá átadtuk és megkérdeztük hogy van a kutya. Azt válaszolta hogy rendben van otthon kezelik. Eltelt 3 hét és felhív a gazdája, hogy a kutyájának elfertőződtek a sebei és fizessük ki az orvosi és műtéti költségeket. Ez a követelés mennyire jogos az ő részéről? Köteles vagyok kifizetni a teljes összeget?
2019. jún. 30. 13:51
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
50%

Nézd, nincs igazad!

"Elkerülhető lett volna az egész, ha másnap elviszi orvoshoz" Ennyi erővel akkor is elkerülhető lett volna az egész, ha a kutyád nem támadja meg az övét!

Akárhogyan magyarázkodsz, itt te vagy a hunyó minden tekintetben! Egyébként meg nincs benned semmi jóérzés és empátia? Nem sajnálod kicsit sem a másik kutyát? Egyáltalán nem kéne, hogy még neked álljon feljebb!

3 hónapja a két szomszéd kutya szétfeszítette a kerítést, átjöttek hozzánk, és majdnem kinyírták a mi kutyánkat. Azonnal felajánlották, hogy bevisznek minket az állatkórházba, és hogy fiztenek mindent, pedig több, mint 160 ezerbe fájt a dolog! És ezen kívül vettek kutyapelenkákat önszántukból, mert szégyellték és sajnálták, hogy miattuk így járt a kutyánk!

Gondold ezt újra át, így vagy úgy, de itt mindképpen a ti kutyátok okozta a problémát, nem kéne kibújni a felelősség alól!

2019. júl. 1. 09:30
 22/32 anonim ***** válasza:
80%

A kérdező nyilvánvalóan hibás abban, hogy a kutyája kiszökött, és hogy aki felügyelt rá, az nem volt képes magakadályozni a verekedést.

De akit kár ér, az is köteles mindent megtenni a saját kára enyhítése érdekében. Ha a vihar megbontja a tetőt, le kell fedni, ahogy tudod, hA észreveszed a csőtörtést, el kell zárnod a főcsapot, és ha a kutyád megsérül, orvoshoz kell vinned. Csk azt nem tudom, hogy az "otthon kezelik" kifejezésből miért következtet mindenki arra, hogy ez nem történt meg. Lehet, hogy a gazdi elvitte, az orvos ellátta a sebeket, elmondta, hogy kell ápolni a kutyát, majd hazaküldte a gazdájával. A sebek meg elfertőződtek. Hogy az orvos nem volt elég gondos, a gazda nem tartotta be pontosan az utasításokat, vagy mindenki mindent megtettt, de ezek olyan sebek voltak és olyan kórokozók kerültek bele, hogy nem lehetett a fertőzést kivédeni, a kutyának meg olyan volt az immunrendszere, ami nem bírta leküzdeni a ezeket a baktériumokat, azt sose fogjuk megtudni.

2019. júl. 1. 09:49
 23/32 A kérdező kommentje:
Leírtam, hogy a történtek után kifizettük a kárt amit a kutya okozott és azt mondták, hogy jól van a kutya. Még az eset után egy héttel láttuk ahogyan sétáltatja. Három héttel később elfertőződik neki a seb mert nem megfelelően lett kezelve. De akkor ez is az én hibám ezek szerint mert nekem meg kellett volna mondani a gazdának hogy kell sterilen kezelni a kutyáját... Ha a boltban megveszek egy liter tejet és tudom hogy az 1 hét múlva lejár,de nem csinálok semmit vele, majd visszaviszem a boltba miután lejárt, akkor visszakérhetem a pénzem ??? Vagy akkor egy év múlva visszajön a pali hogy nem nő a kutyájának a sebeken szőr és hogy ő ezt meg akarja műteni fizessem ki mert 1 éve a kutyám megharapta az ő kutyáját....
2019. júl. 1. 09:53
 24/32 A kérdező kommentje:

#22 válaszoló

Nem vitte el orvoshoz, ő maga "kezelte" otthon a kutyát és csak most az elfertőződés miatt menne el vele orvoshoz. És ezzel van nekem a probléma,hogy megegyeztünk fizettünk neki, majd mivel ő nem megfelelően kezelte a kutyáját ezért fertőződött el neki a sebe. Az elfertőződésben nem érzem magam vétkesnek és az előtte lévő incidenst pedig már elrendeztük.

2019. júl. 1. 09:58
 25/32 anonim ***** válasza:
70%

Az elfertőződés valóban nem a te sarad. Én a helyedben érdeklődnék a dokitól, hogy ha időben elviszi a kutyát, az mennyibe fájt volna, ezt kifizetném neki, plusz rádobnám az útiköltséget, meg esetleg némi plusz a szopásért. Így utólag.

Adott helyzetben akkor, ott felajánlottam volna a segítségemet (anyagi, természetbeni), hogy a kutyát minél hamarabb lássa orvos. Már csak a kutya miatt is.

Viszont, akármennyire is jól nevelt a kutyád, az kiderült, hogy anyukádra nem hallgat, szóval vigyázzatok nagyon, egy ilyen szitu elfogadhatatlan akkor is, ha nyilván benn van a pakliban. Mindenki hibázhat, mindenki lehet figyelmetlen. Ezért én túlzásnak tartom néhány hozzászóló megnyilvánulását, még, ha a ti hibátok is a történet.

Ha nagyon erősködik a gazda, én lenyelném a békát, és kifizetném, de azért elmondanám neki, hogy az elfertőződésben neki is szerepe van.

2019. júl. 1. 10:29
 26/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nyitott vagyok mindenre, biztos meg tudunk egyezni majd valahogy.

2019. júl. 1. 10:45
 27/32 anonim ***** válasza:
80%
Kellett volna fizetned ha akkor vitte volna dokihoz de azért mert ő nem latta el a kutyaját szerintem nem kell fizetni. Akkor kellett volna rögtön doki hiaba nem életveszélyes a helyzet és kiállítatni vele a papírokat aztán rajtad behajtani. Te is hibás vagy hogy a kutyád közterületen balhézott de ezek szerint az áldozat gazdája se igazán tudja mit kell egy kutyával csinálni.
2019. júl. 1. 11:44
 28/32 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem nincs gond azzal, ahogy viselkedtél. Ott és abban a pillanatban, amikor még a kérdezőé volt a felelősség a támadás miatt, az okozott kárt megfizette. Az otthoni "kezelgetés"-ről nem tehet a kérdező, az elfertőződés nem az ő hibája! Ha az állat kapott volna antibiotikumot, valószínűleg nem történik ez, és annak az árát valóban lehetett volna a kérdezőn követelni, a mostani helyzetben azonban nem jogos a követelés. Nem vagy köteles az egészet fizetni szerintem. Sőt.
2019. júl. 1. 14:47
 29/32 anonim ***** válasza:
25%

Ez a része vitatható.

Csak az a gond, hogy a kérdező éli tovább világát, mintha mindent a lehető legjobban tett volna! Pedig pont az ilyen embereknek kellene piszok nagy büntetés, hogy egy életre elmenjen a kedvük akár a kutyatartástól, ha alkalmatlanok rá, akár az ilyen hárítós magatartástól!

2019. júl. 1. 16:24
 30/32 A kérdező kommentje:

#29 válaszoló

Köszönöm a válaszodat! Sajnálatos látni hogy vannak emberek akiknek ilyen korlátozott a gondolkodása. Gondolom a múltban hasonló incidensben volt részed csak az áldozat szerepét töltötted be, ezért vagy ennyire hajthatatlan ez ügyben. A másik dolog meg mért ne élhetném tovább az életemet ? Essek depresszióba mert a kutyám nekiment egy másik kutyának vagy mit szeretnél?

Háromszor leírtam hogy mi történt és mit csináltam, hogy ez nem jut el a tudatodig arról nem tehetek.

2019. júl. 1. 19:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!