Kutyám megtámadott egy másik kutyát, köteles vagyok fizetni?

Nézd, nincs igazad!
"Elkerülhető lett volna az egész, ha másnap elviszi orvoshoz" Ennyi erővel akkor is elkerülhető lett volna az egész, ha a kutyád nem támadja meg az övét!
Akárhogyan magyarázkodsz, itt te vagy a hunyó minden tekintetben! Egyébként meg nincs benned semmi jóérzés és empátia? Nem sajnálod kicsit sem a másik kutyát? Egyáltalán nem kéne, hogy még neked álljon feljebb!
3 hónapja a két szomszéd kutya szétfeszítette a kerítést, átjöttek hozzánk, és majdnem kinyírták a mi kutyánkat. Azonnal felajánlották, hogy bevisznek minket az állatkórházba, és hogy fiztenek mindent, pedig több, mint 160 ezerbe fájt a dolog! És ezen kívül vettek kutyapelenkákat önszántukból, mert szégyellték és sajnálták, hogy miattuk így járt a kutyánk!
Gondold ezt újra át, így vagy úgy, de itt mindképpen a ti kutyátok okozta a problémát, nem kéne kibújni a felelősség alól!

A kérdező nyilvánvalóan hibás abban, hogy a kutyája kiszökött, és hogy aki felügyelt rá, az nem volt képes magakadályozni a verekedést.
De akit kár ér, az is köteles mindent megtenni a saját kára enyhítése érdekében. Ha a vihar megbontja a tetőt, le kell fedni, ahogy tudod, hA észreveszed a csőtörtést, el kell zárnod a főcsapot, és ha a kutyád megsérül, orvoshoz kell vinned. Csk azt nem tudom, hogy az "otthon kezelik" kifejezésből miért következtet mindenki arra, hogy ez nem történt meg. Lehet, hogy a gazdi elvitte, az orvos ellátta a sebeket, elmondta, hogy kell ápolni a kutyát, majd hazaküldte a gazdájával. A sebek meg elfertőződtek. Hogy az orvos nem volt elég gondos, a gazda nem tartotta be pontosan az utasításokat, vagy mindenki mindent megtettt, de ezek olyan sebek voltak és olyan kórokozók kerültek bele, hogy nem lehetett a fertőzést kivédeni, a kutyának meg olyan volt az immunrendszere, ami nem bírta leküzdeni a ezeket a baktériumokat, azt sose fogjuk megtudni.
#22 válaszoló
Nem vitte el orvoshoz, ő maga "kezelte" otthon a kutyát és csak most az elfertőződés miatt menne el vele orvoshoz. És ezzel van nekem a probléma,hogy megegyeztünk fizettünk neki, majd mivel ő nem megfelelően kezelte a kutyáját ezért fertőződött el neki a sebe. Az elfertőződésben nem érzem magam vétkesnek és az előtte lévő incidenst pedig már elrendeztük.

Az elfertőződés valóban nem a te sarad. Én a helyedben érdeklődnék a dokitól, hogy ha időben elviszi a kutyát, az mennyibe fájt volna, ezt kifizetném neki, plusz rádobnám az útiköltséget, meg esetleg némi plusz a szopásért. Így utólag.
Adott helyzetben akkor, ott felajánlottam volna a segítségemet (anyagi, természetbeni), hogy a kutyát minél hamarabb lássa orvos. Már csak a kutya miatt is.
Viszont, akármennyire is jól nevelt a kutyád, az kiderült, hogy anyukádra nem hallgat, szóval vigyázzatok nagyon, egy ilyen szitu elfogadhatatlan akkor is, ha nyilván benn van a pakliban. Mindenki hibázhat, mindenki lehet figyelmetlen. Ezért én túlzásnak tartom néhány hozzászóló megnyilvánulását, még, ha a ti hibátok is a történet.
Ha nagyon erősködik a gazda, én lenyelném a békát, és kifizetném, de azért elmondanám neki, hogy az elfertőződésben neki is szerepe van.
Köszönöm a válaszokat!
Nyitott vagyok mindenre, biztos meg tudunk egyezni majd valahogy.

Ez a része vitatható.
Csak az a gond, hogy a kérdező éli tovább világát, mintha mindent a lehető legjobban tett volna! Pedig pont az ilyen embereknek kellene piszok nagy büntetés, hogy egy életre elmenjen a kedvük akár a kutyatartástól, ha alkalmatlanok rá, akár az ilyen hárítós magatartástól!
#29 válaszoló
Köszönöm a válaszodat! Sajnálatos látni hogy vannak emberek akiknek ilyen korlátozott a gondolkodása. Gondolom a múltban hasonló incidensben volt részed csak az áldozat szerepét töltötted be, ezért vagy ennyire hajthatatlan ez ügyben. A másik dolog meg mért ne élhetném tovább az életemet ? Essek depresszióba mert a kutyám nekiment egy másik kutyának vagy mit szeretnél?
Háromszor leírtam hogy mi történt és mit csináltam, hogy ez nem jut el a tudatodig arról nem tehetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!