Kutyám megtámadott egy másik kutyát, köteles vagyok fizetni?
Ha azonnal vitte volna orvoshoz, akkor tök jogosan követelhetné a kezelés költségét. De a leírás alapján úgy tűnik, nem látta orvos, így neked nem kötelességed fizetni a többletköltséget a fertőzés kikezelésére.
Én a helyedben megkérdezném az orvost, hogy mennyi lett volna a számla, ha azonnal kezelést kap a kutya és azt fizetném a gazdának.
A kutyádat viszont sürgősen nevelni kell.
A másik gazda helyében én sem nyúltam volna a verekedő kutyák közé, hiszen a támadó kutya engem is megharaphat.
Nem, az lenne a normális, hogy felelőtlen barmok nem tartanak kutyát! Ahogy az is a normális lenne, hogy nem rohannak ki neveletlen, kezelhetetlen, agresszív kutyák! Te ne papolj arról, hogy mi a normális! Itt csak te meg az édesanyukád vagytok a ludasok, senki más!
A kezelésről meg annyit, hogy miért is lettek sérülései a kutyának? Mi is váltotta ki az egészet? Inkább fogd be a szádat ahelyett, hogy másokra hárítod a felelősséget! (Ahogy azt az egyszerű emberek szokták tenni.)
Ha nem bírsz velük minek 3 kutya? Amúgy megjegyzem, hogy egyik ismerősömnek 7 kutyája van és mindegyik maximálisan engedelmes, mert FOGLALKOZIK VELÜK.
Ne neked álljon már még feljebb, ha egyszer te vagy olyan sötét pancser, hogy nem tudod mgenevelni a kutyád és még rá is támad valakire.
Szerintem vegyél vissza az arcodból és adj hálát, hogy a másik gazda nem tett feljelentést az idiótaságod miatt.
Ha nem tudod megnevelni a kutyákat (és nem tudod) akkor menjél kutyaiskolába, de így nem lehet, hogy simán kiszökik és MEGTÁMAD EGY ARRA SÉTÁLÓT. Az ilyen emberek miatt nem mernek sokan kutyátsétáltatni.
Tudod másnak a kutyája fontos. Egy családtag, ha az én kutyámnak ment volna neki a tiéd, akkor már rég a feljelentést intézném, mert az oké, hogy kifizeted a kárt, de mit csinálsz, ha elpusztul a másik kutya? Visszahozni nem fogod tudni. A magadfajták pedig nem tanulnak egy olyan esetből, ahol nem ütik meg keményen a bokájukat.
Szóval Mr nagypofájúka, szálljál le a magas lóról, mert lesznek még bajaid az életben ezzel a stílussal.
A kutyáknak meg lehet kellene keresni egy olyan gazdát, aki meg tudja nevelni őket és kerten belül tartani, mert neked még ez sem megy ;) !
Ebből a lényeg annyi, hogy a kutya kiment a kapun, mert nem figyeltetek, mert nem neveltétek meg rendesen. Neki támadt egy másik kutyának, mert kéltelenek voltatok visszahívni, letiltani, eleve szocializálatlan lehetett. Sérülést és károkat okozott. Ha egyszer szalad ki, kirohan az útra és ott ember is megsérül, akkor is te meg az édesanyukád a hibás! Ezen nincs mit csavarni!
Szerintem egyértelmű az ide vonatkozó törvény: kutya nem lehet szabadon, kontroll nélkül közterületen és nem okozhat semmi gondot! Ha mégis ilyen történik, a gazda felel mindenért! De ezek szerint (hogy lemenjek a te szintedre, hátha abból értesz), sem neked, sem anyukádnak nem megy a szövegértés, a gondolkodás, a felelősségtudat. Van még kérdés, butuska?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!