Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyám megtámadott egy másik...

M4teka kérdése:

Kutyám megtámadott egy másik kutyát, köteles vagyok fizetni?

Figyelt kérdés
A kutyám kiszökött és összeverekedett egy másik kutyával. A másik kutya gazdája meg sem próbálta elkerülni, hogy a két kutya egymásnak menjen. Tétlenül nézte, hogy harcol egymással a két kutya. Az én kutyám elszakította a pórázát. Megbeszéltük hogy megvesszük neki a pórázt. Három napra rá átadtuk és megkérdeztük hogy van a kutya. Azt válaszolta hogy rendben van otthon kezelik. Eltelt 3 hét és felhív a gazdája, hogy a kutyájának elfertőződtek a sebei és fizessük ki az orvosi és műtéti költségeket. Ez a követelés mennyire jogos az ő részéről? Köteles vagyok kifizetni a teljes összeget?
2019. jún. 30. 13:51
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
84%

Ha azonnal vitte volna orvoshoz, akkor tök jogosan követelhetné a kezelés költségét. De a leírás alapján úgy tűnik, nem látta orvos, így neked nem kötelességed fizetni a többletköltséget a fertőzés kikezelésére.

Én a helyedben megkérdezném az orvost, hogy mennyi lett volna a számla, ha azonnal kezelést kap a kutya és azt fizetném a gazdának.

A kutyádat viszont sürgősen nevelni kell.

A másik gazda helyében én sem nyúltam volna a verekedő kutyák közé, hiszen a támadó kutya engem is megharaphat.

2019. jún. 30. 15:49
 12/32 anonim ***** válasza:
58%
Te mit tettél annak érdekében, hogy véget vess a verekedésnek?
2019. jún. 30. 16:30
 13/32 A kérdező kommentje:
először is édesanyám volt itthon és ő ment a kutya után és ő volt aki szétválasztotta a kutyákat, ezt azoknak mondom akik idejönnek belekötni a másikba. Másodszor pedig kifizettük a kért összeget, a másik kutyának a tulajdonosától megkérdeztük hogy van a kutyája mint ahogy le is írtam. Azt mondta hogy jól van otthon kezelik. Az hogy ő felelőtlenül nem megfelelően kezelte a sebet és az elfertőződött az miért is lenne az én hibám kedves kötekedő barátaim?!
2019. jún. 30. 16:49
 14/32 A kérdező kommentje:
Meg aki már sétáltatott életében kutyát az tudja hogyha szalad felétek egy másik kutya akkor a sajátodat hátrahúzod és beállsz a két kutya közé, ez lenne a normális reakció nem pedig az hogy fogod a pórázát és nézed ahogy a két állat harcol egymással
2019. jún. 30. 16:51
 15/32 anonim ***** válasza:
47%
Gondolom nem mert a harcocló kutyáddal szembeszállni. A saját testi épsége érdekében nem nyúlt közéjük. Szerintem akkor jársz a legjobban, ha kifizeted amit kér. Ha bíróságra megy, akkor nem vagyoni kártérítés címén még egy csomó pénzt kell fizetni, és a perköltséget. Egy ismerősöm kutyáját megtámadta egy másik, és 280.000 Ft-ot megítélt a bíróság.
2019. jún. 30. 18:27
 16/32 anonim ***** válasza:
63%

Nem, az lenne a normális, hogy felelőtlen barmok nem tartanak kutyát! Ahogy az is a normális lenne, hogy nem rohannak ki neveletlen, kezelhetetlen, agresszív kutyák! Te ne papolj arról, hogy mi a normális! Itt csak te meg az édesanyukád vagytok a ludasok, senki más!

A kezelésről meg annyit, hogy miért is lettek sérülései a kutyának? Mi is váltotta ki az egészet? Inkább fogd be a szádat ahelyett, hogy másokra hárítod a felelősséget! (Ahogy azt az egyszerű emberek szokták tenni.)

2019. jún. 30. 20:06
 17/32 A kérdező kommentje:
Úgy tűnik hogy te a világon mindenhez értesz és belelátsz olyan dolgokba amihez semmi közöd. Valószínűleg neked is van otthon 3 kutyád akik pontosan mindig azt csinálják születésük óta amit mondasz nekik mr. tökéletes felelősségteljes polgár
2019. jún. 30. 21:40
 18/32 anonim ***** válasza:
67%

Ha nem bírsz velük minek 3 kutya? Amúgy megjegyzem, hogy egyik ismerősömnek 7 kutyája van és mindegyik maximálisan engedelmes, mert FOGLALKOZIK VELÜK.

Ne neked álljon már még feljebb, ha egyszer te vagy olyan sötét pancser, hogy nem tudod mgenevelni a kutyád és még rá is támad valakire.

Szerintem vegyél vissza az arcodból és adj hálát, hogy a másik gazda nem tett feljelentést az idiótaságod miatt.

Ha nem tudod megnevelni a kutyákat (és nem tudod) akkor menjél kutyaiskolába, de így nem lehet, hogy simán kiszökik és MEGTÁMAD EGY ARRA SÉTÁLÓT. Az ilyen emberek miatt nem mernek sokan kutyátsétáltatni.

Tudod másnak a kutyája fontos. Egy családtag, ha az én kutyámnak ment volna neki a tiéd, akkor már rég a feljelentést intézném, mert az oké, hogy kifizeted a kárt, de mit csinálsz, ha elpusztul a másik kutya? Visszahozni nem fogod tudni. A magadfajták pedig nem tanulnak egy olyan esetből, ahol nem ütik meg keményen a bokájukat.

Szóval Mr nagypofájúka, szálljál le a magas lóról, mert lesznek még bajaid az életben ezzel a stílussal.

A kutyáknak meg lehet kellene keresni egy olyan gazdát, aki meg tudja nevelni őket és kerten belül tartani, mert neked még ez sem megy ;) !

2019. jún. 30. 22:18
 19/32 A kérdező kommentje:
Látom 3. osztályból kimaradtál, mert ilyen borzasztóan buta emberrel még nem beszéltem. Gyakorold egy kicsit a szövegértést, ne csak ugass a vak világba. Az adott szituációt amit leírtam arra kértem választ nem pedig arra amit te belelátsz. De akkor elmondom neked mi történt. Anyum hordta ki a kapun a teli zsákokat(szelektív mielőtt ebbe is belekötnél hogy szemetelek az utcán) a kutya kiment a kapun. Eddig egyszer sem ment ki, most volt ilyen először, de úgy tűnik ha egyszer nem hallgat rád a kutyád akkor te már felelőtlen állattartó vagy és lődd le magad inkább... jól van legyen ahogy akarod felelőtlen állattartó vagyok. Anyum utánament a kutyának mikor sikerült hazahívni akkor meglátta a másik (szomszéd) kutyáját és erre továbbszaladt. Anyum ment utána majd szétválasztotta a két kutyát. Miután hazahozta visszament a sértetthez és megkérdezte hogy jól van e, kutya hogy van stb. Azt mondta elszakadt a póráz. Jól van 2-3 nap múlva megvettük neki. Érdeklődtünk a kutyája felől hogy van. Azt mondta hogy minden rendben otthon kezelik a sebeit. Eltelt 3 hét és most felhív hogy elfertőződött a kutya sebe és fizessük ki a kezelési költségeket. Nos és itt jön a kérdésnek a lényege amit sikeresen kikerültél agyoniskolázott barátom hogy ennyi idő elteltével követelheti e rajtam a pénzt. Hiszem utolsó információk alapján jól volt a kutyája és kitudja azóta merre járt vele. És hogy az incidens után nem vitte el a kutyáját állatorvoshoz az pedig az ő felelőtlensége. Joggal követeli rajtam a teljes összeget mikor elkerülhető lett volna az egész ha másnap elviszi orvoshoz kap antibiotikumot adok neki 8000 ezret vagy mennyi az a szar aztán viszlát. De mivel nem tette meg ezt ezért most műteni kell a kutyát és annak a költségét nekem kéne fizetni.
2019. jún. 30. 22:51
 20/32 anonim ***** válasza:
42%

Ebből a lényeg annyi, hogy a kutya kiment a kapun, mert nem figyeltetek, mert nem neveltétek meg rendesen. Neki támadt egy másik kutyának, mert kéltelenek voltatok visszahívni, letiltani, eleve szocializálatlan lehetett. Sérülést és károkat okozott. Ha egyszer szalad ki, kirohan az útra és ott ember is megsérül, akkor is te meg az édesanyukád a hibás! Ezen nincs mit csavarni!

Szerintem egyértelmű az ide vonatkozó törvény: kutya nem lehet szabadon, kontroll nélkül közterületen és nem okozhat semmi gondot! Ha mégis ilyen történik, a gazda felel mindenért! De ezek szerint (hogy lemenjek a te szintedre, hátha abból értesz), sem neked, sem anyukádnak nem megy a szövegértés, a gondolkodás, a felelősségtudat. Van még kérdés, butuska?

2019. júl. 1. 07:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!