Mik legyenek az összetevők?
Megkóstoltam a kutyatápot, és úgy döntöttem főznöm kell a kutyámnak. Férfi vagyok, ezért bográcsban főzöm meg neki egybe mindent, egyszerre, nem baj, ha a rizs kicsit szétfő.
Összetevők:
pulykamell 3kg
rizs 6kg
sárgarépa 9szál reszelve
alma 3db reszelve
édesburgonya 3db kis darabokra vágva
zöldborsó 400g (mirelit zacsis)
kevés só
olivaolaj
viz
Mit szóltok? Szerintem tök jó, a száraz tápnál tuti táplálóbb, finomabb, és nem nagy meló. Utána napi adagokra porcióznám, és lefagyasztanám.
Vagyis főzöl rizst a kutyának, amibe beleteszel ezt-azt?
Reszelt almát miért is kell megfőzni?
6 kiló rizs megfőzve lesz vagy 15-18 kiló.
Ehhez képest minden más összetevő eltörpül, főleg a hús!
Ezekhez a mennyiségekhez max fél kiló száraz rizst adnék.
Ez összesen kb 20 kiló kaja lesz, ha napi 1 kilót megeszik a kutya, akkor 20 napra elég.
3 kiló hús / 20 nappal az napi 15 deka...
pulykamell 5kg
rizs 0,5kg
sárgarépa 15szál reszelve
alma 6db reszelve
édesburgonya 6db kis darabokra vágva
zöldborsó 800g (mirelit zacsis)
kevés só
Igy jó, jobb?
olivaolaj
viz
A rizst hagyd ki, nem kell! Az almát és répát pedig amikor aktuálisan adod, akkor nyersen reszeld bele.
Ja, és én vegyesen adnám a húst. Pulyka, marha, nyúl, vad, bárány, és belsőségek.
Kéne bele egy kis csontos , meg belsőség.
Én heti 1x kiváltom a tápot "fincsi vacsira". Nálunk így néz ki:
-csirke zúza/szív/csontos mell, vagy csonttal darált nyúlhús vagy marha és szarvas hús
-farhát/nyak/láb/szárny
-csirke vagy marha máj
-tojássárgája(néha fürj)
-hal(fagyasztott filé felengedve)
Én nyersen adok mindent, de mondom csak heti egyszer, szóval ha nem is jók az arányok nem nagy baj, mert heti 6 nap orijen tápot kap.
Esetleg nézd meg Te is ezt, ebben nincsenek nagyon hozzáadott semmik, mivel természetes táplálék, mindent abból kapnak meg. Ennek 85%-a hús, 15%-a zöldség, gyümölcs és gyógynövények. Nagyon egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!