Egy 3 hónapos westie fiú kutyánk van 3 hete van nálunk, de kezelhetetlen hogyan neveljem?
Türelemmel.....
Kölyök, nem érti még az emberi kommunikációt. Tanítgasd jutalom falattal, sétálj vele sokat, állítsd fe a szabályokat és menjetek kutya oviba.
Ez nagyon érdekes.
Én amikor elhoztam a kutyámat, megnyomtam rajta a piros gombot, és mindent példásan tudott. A tieden nincs ilyen gomb?
Na, akkor jó sok időt rá kell szánnod, és hosszú folyamat lesz a tanítási folyamat.
Hát rá kell szólni, hogy “nem”, határozottan. Fontos, hogy ezt mondd, ha rossz és ne a nevét például.
Minden kölyökkutya ilyen, az én westie-m 1 éves volt, amikor mire hazaértem, kipakolta a cipősszekrényt 😅 Azóta már benőtt a feje lágya, de a westie-k természetüktől fogva makacsok, az nem valószínű, hogy fog változni.
Ezt így nem lehet pár mondatban leírni.
Következetesen neveld.
Ha megvan a negyedik oltása is, menjetek kutyaoviba, ott te is sok hasznosat meg fogsz tanulni a nevelésről.
Egy év kitartó munka és rendben lesz, mire eléri a kutyatinikort, most kb egy 2 éves gyereket tanítgatsz!
Érdekes, hogy itt mindenki kitartó következetességet javasol, gyerekeknél meg 2 nagy pofont, hogy megértse a dolgokat:)
A kutyusnak is meg kell ismernie téged és neked is a kutyus természetét.
A bizalom,a gazdi iránti szeretet egy hosszabb folyamat.
Amit tiltani kell azt játék,séta közben is tiltsd meg.(csak enyhén harapdálja a kezed,ha hazaérkeztél az állat üljön le a simogatásért,ha főzől neki kaját várja meg a vezényszót az evéshez).
Még nem ismerheti fel az,ülj,várj,tiéd (jutalom falatok),maradsz(egy helyben marad) és ezen felül meg kell szoknotok a kutya ápolásához szükséges szavakat valamint az ápolást (fültisztítás,átnézni a bundáját kullancs,bolha),tavasz,ősz vedlik a szőre (fésülés).
A pórázhoz mindenképpen rá kell szoktatni,hogy ne húzzon,a védőoltásokon túl jöhet olyan esemény amikor erre lesz szükségetek.
Gondolom van az állatkának van játéka.
Akkor este be kell iktatni még egy játékot, tanutást és egy nagy sétát (gondolom rendes helyről van, így már mindhárom alap oltásával rendelkezik, normálisan féreghajtott), a cipőkről, egyebekről pedig le kell tiltani.
De pont most már lehet is vele menni kutyaoviba, ahol felteheted a nevelési kérdéseidet!
A játék nem azért van, hogy magában játszadozzon vele. A játékok lényege, hogy közösen tudjatok játszani, hogy te tudj vele játszani.
Neked nagyon nagy szükséged van a kutyasulira, mert halványlila fingod sincs a nevelésükről és hidd el, ennyi tudással ami neked van, bőven lesznek még gondjaid, főleg, hogy terriert választottál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!