Megváltozott a kutyám?
* Ivaros? Milyen nemű?
* Változott valami mostanában, pl. más tápot kap, többet foglalkozol vele vagy hasonló?
* Mit értesz az alatt, hogy aktívabb? Mit csinál pontosan?
Nekem az jutott eszembe hogy talán benned/bennetek, a gazdáiban történt változás és ezért zsongott be mert esélyesnek látja hogy beálltok játszani vele. A kutyák baromi gyorsan megérzik a hangulatotokat, főleg ha benti a kutyus es sokszor mellettetek van.A legtobbet a testtartásodról olvas le tehat vaghatsz neki jo pofat, ot nem csapod be...szóval előfordulhat hogy fogékonyabbnak ítél meg titeket a játékára. Ez esetben a gazdiban van a valtozas es erre reagal a kutya.
A masik variacio szerintem hogy a kutyában magában tortent a valtozas es arra reagal, azt mutatja ki. A viselkedés amit leírtál az ,,agressziv jatekcibalas” mozgashianyra utal. Ha mostanaban kevesebbet vitted ki mozogni vagy faradzottad le mentalisan/fizikailag vagy tobb mozgasra lenne szuksege...
Az en kutyamnal is szokott lenni ilyen viselkedes es altalaban ez a 2 jott szoba....
illetve. a 3. lehetoseg a hormonalis valtozas, tuzeles, hasonlok...Tüzelésnél a kutyak ingerlékenyebbek, idegesebbek tudnak lenni.
Szoval en erre a 3-ra tippelnék, amikor az en kutyam viselkedik hasonloan mint ahogy te leírtad akkor ebből a 3-ból valamelyik tutira betalál. Ennek ellenére jobban ismernem kéne a kutyádat hogy pontosan meg tudjam ezt itelni, ha nem olyan mozgós például, vagy nem érez változást sem a gazdin sem a körülményeken akkor megint más variációk állnak fönt..
Már elég régi a kérdés, így valószínűleg már a kérdező kapott választ máshonnan is, de azért én is ide irom.
Az én ivaros westie lányom akkor viselkedett így, amikor álvemhes volt.
Ha még nem történt meg, nem késő ivartalanítani.
Minden évben meg fog ismétlődni, és egyre nehezebb lesz neki ez az időszak. Begyulladnak a tejmirigyei, emlődaganat, méhgyulladás is lehet a következménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!