Labdamánia? Hogy lehet leszoktatni?
A kutyám labda,illletve játék mániás.Órákig képes játszani és sosem unja meg.
Ha előveszem az egyik játékát felcsillanak a szemei és azonnal akarja.
Ha eldobom neki nem hozza vissza hanem elrohan valahová ahol rághatja.Neki az a lényeg,hogy szétrágja.
Hogyan tanítsam meg visszahozni a labdát?illetve leszoktatni a mániájáról?
Ha elveszem a labdát akkor sír,ugat és hisztizik.Képes órákig ülni a játék tartó szekrény fölött.
Ha sétálunk elszoktam engedni egy területen ott eldobom neki a labdát és akkor sem hozza vissza csak félig és lefekszik vagy megáll és megvár ha szabadban vagyunk nem rohan el.
Tudja azt a parancsot,hogy állj meg és tedd le.A gyere ide parancsot is tudja,de ha labda van nála azt nem teljesíti csak az utóbbi kettőt.
Próbáltam úgy,hogy tartom a labdát és megvárom még megnyugszik és a szemembe néz így tudja,hogy velem játszik és nem én vele.
A másik kutyámnak így sikerült megtanítanom azt,hogy hozd ide,vissza.
De nála nem jön be.
Nagyon okos és engedelmes kutya,de ha játékról van szó akkor bekattan.
A visszahozást meg kell tanítani. Ha visszaviszi, el is veszed tőle?
A nyugodt állapotot, önkontrollt ugyan úgy fel kell építeni.
A szabályokat pedig akkor is be kell tartatnod, ha ladba van ott.
Cesar Milan könyvben olvastam ezt és ez valójában így is van.
Ha ő ő döntené el,hogy mikor és mivel játszunk akkor ő irányítana.
Mennyi idős a kutyád?
A másik kutyádnál lehet, hogy működött a szembenézéssel megtanított visszahozás, de itt nem működik, ahogy láthatod is.
Lehet két labdával próbálni. Amikor eléri az eldobottat, a kezedben lévővel kicsit játszadozol, közben mondod, hozd. Ha eléred, hogy legalább előtted letegye, dobhatod a másodikat.
Van, akinél a jutalomfalat válik be eleinte. Ott egy idő után már el is marad a jutifalat.
"Ha elveszem a labdát akkor sír,ugat és hisztizik.Képes órákig ülni a játék tartó szekrény fölött."
Ilyenkor elküldöd arról a helyről. Nem veszed figyelembe a hisztit, és nem engeded üldögélni a szekrény előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!